Omuletii Verzi » Blog Archive » Cum pot recicla firmele din Bucuresti hartia

Cum pot recicla firmele din Bucuresti hartia

Categoria : Colectare selectiva, Reciclare

Companiile din Capitala care produc deseuri de hartie si vor sa le recicleze se pot inscrie in noul program pe care il deruleaza asociatia ViitorPlus si Dentas Romania. ViitorPlus a lansat un nou program destinat companiilor care doresc sa recicleze deseurile de hartie.

Parteneriatul ViitorPlus – Dentas Romania permite extinderea programului “Recicleaza pentru copaci” prin cresterea numarului de firme si persoane fizice care se pot inscrie sa recicleze hartie si carton. Mai ales ca o tona de hartie reciclata salveaza 15 arbori maturi.

Companiile care vor sa faca parte din program trebuie sa indeplineasca anumite conditii: sa fie din Bucuresti, sa ofere deseuri de hartie si carton in cantitati de minim 80kg, hartia sa fie netocata, neplastifiata si nelucioasa. De asemenea, firmele trebuie sa contribuie cu o suma modica pentru acoperirea cheltuielilor administrative.

Dentas Romania va colecta hartia de la majoritatea beneficiarilor din program si o va duce direct la reciclat in fabrica de cofraje de oua pe care firma o detine. Fondurile obtinute din valorificarea deseurilor de hartie vor fi folosite pentru plantarea de copaci prin proiectul “Adopta un copac!”- un alt proiect ViitorPlus.

Mai sunt alte doua optiuni. Una este ca firmele sau persoanele fizice din Bucuresti sa duca singure deseurile de hartie si chiar de aluminiu, PET si folie de plastic la depozitul colectorului de hartie partener, CamiComexim, si sa mentioneze ca doresc ca valoarea deseurilor sa fie donata Asociatiei ViitorPlus.

Cealalta optiune presupune ca doritorii sa se inscrie pe lista ViitorPlus de reciclare, iar cand sunt suficiente solicitari asociatia inchiriaza o autoutilitara pentru colectarea deseurilor de hartie (momentan astfel de transporturi se organizeaza de maxim doua ori pe luna).

Iar daca doriti sa achizitionati recipiente pentru colectare selectiva in caldiri de birouri, aveti pe Magazin Verde mai multe optiuni.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin