Omuletii Verzi » Blog Archive » Cum sa (nu) reciclezi un bec

Cum sa (nu) reciclezi un bec

1

Categoria : Reciclare

Ne-a atras atenţia de curând povestea unui chinez cu o pasiune culinară dezobişnuită: mâncarea de becuri cu incandescenţă. Şi noi care credeam că am cunoaşte toate variantele în care poate fi reciclat un bec!

Wang Xianjun ne-a arătat cum un bec “delicios şi crocant” reintră într-un cu totul alt fel de ciclu. Cu siguranţă reutilizat, dacă nu putem spune reciclat, becul s-a dovedit a fi o delicatesă pentru personajul acestei relatări care a pornit iniţial cu câteva cioburi de pahar.

Wang Xianjun a înghiţit până acum aproximativ 1500 de becuri, de când avea 12 ani. Poate că pe când a început, reciclarea becurilor nu era un subiect discutat şi a ales această formă de reutilizare ieşită din comun.

Dacă ar trăi în Europa, el ar avea probleme să găsească “delicatesele”, înlocuite obligatoriu prin lege cu becuri economice. Sau poate şi-ar adapta stilul culinar după noua tehnologie! Sperăm că dacă va fi cazul vreodată, să nu uite de mercurul toxic conţinut de becurile economice!

Noi sugerăm să cautaţi în continuare un Colţ Verde, atunci când se arde un bec şi să-l depuneţi acolo spre reciclare. Iar dacă aveţi şi voi vreun obicei culinar deosebit, suntem fooooarte curioşi să-l aflăm aici!

Poftă bună la reciclat!

Comentarii (1)

[...] Cum sa (nu) reciclezi un bec Mon Jul 26, 2010 9:36 am Ne-a atras atenţia de curând povestea unui chinez cu o pasiune culinară dezobişnuită: mâncarea de becuri cu incandescenţă. Şi noi care credeam că am cunoaşte toate variantele în care poate fi reciclat un bec! Wang Xianjun ne-a arătat cum un bec “delicios şi crocant” reintră într-un cu totul alt fel de ciclu. Cu siguranţă reutilizat, [...] [...]

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin