Omuletii Verzi » Blog Archive » Cupa Mondiala s-a deschis eco intr-un sat din Croatia

Cupa Mondiala s-a deschis eco intr-un sat din Croatia

Categoria : Colectare selectiva, Eco Eveniment, Eco Lifestyle, Eco VIP, Ecologie, EcoTendinte, Evenimente, Green Care, Green VIP, Natura, Reciclare

Joi, 12 iunie, Greenpeace a organizat o proiectie a meciului de deschidere a Cupei Mondiale FIFA, dintre Croatia si Brazilia, in satul Drenovici.

Transmisiunea respectiva a fost unica pentru ca electricitatea a fost obtinuta cu ajutorul panourilor solare instalate pe acoperisul scolii din Drenovici, o regiune puternic afectata de inundatii.

Acest mini-eveniment s-a numit proiectie „solara” si a lansat campania Greenpeace de „reconstructia regenerabila”, menita sa ajute regiunile afectate de inundatii si care se va intinde in toata Croatia”, potrivit reprezentantilor organizatiei.

Satul Drenovici este situat intr-o zona puternic afectata de inundatii in Croatia. Intre 14 si 18 mai acolo s-au inregistrat cele mai puternice ploi din ultimii 120 de ani. In estul Croatiei si in majoritatea zonelor din Bosnia si Hertegovina si in Serbia au avut loc inundatii si alunecari de teren puternice. In prezent, zone intinse sunt inca inundate.

Aceasta proiectie a fost si un prilej pentru Greenpeace sa solicite Guvernului croat sa foloseasca tehnologia de obtinere a energiei regenerabile si sa dispuna masuri de eficienta energetica in cadrul restaurarii zonelor afectate de inundatii.

Organizatia sustine ca acest demers va ajuta populatia sa devina mai independenta fata de sistemul energetic central, la un pret care, alaturi de beneficiile pentru mediul inconjurator, va aduce si economii financiare”, se arata in comunicat.

 

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin