Omuletii Verzi » Blog Archive » Curaţenie în trafic

Curaţenie în trafic

Categoria : EcoTendinte, Reciclare

Credem ca Poliţia Română şi-ar mari semnificativ încasarile daca agenţii ar aplica pe langă amenzile deja cunocute şi unele noi, dedicate celor care aruncă diverse gunoaie din maşină direct pe stradă.
Oare care ar fi soluţia cu adevărat eficientă pentru această problemă? Amenzi mari? Campanii de responsabilizare? Sau educaţia directă de la om la om?
Există diverse persoane care atrag atenţia colegilor de trafic care murdăresc străzile. Fie îi claxonează în momentul „crimei”, fie le fac semne cu farurile sau chiar se apropie de geam şi le aruncă replici precum „V-a căzut un şerveţel”, „Aţi pierdut ceva” sau „Nu aveţi scrumieră pentru chiştocul de ţigară?”. Şi poate că această abordare directă este şi cea mai eficientă. Ea mizează pe „obraz” iar noi vrem să credem că majoritatea oamenilor doresc să îşi menţină o imagine impecabilă.
Să nu uităm de campaniile cu stickerele pe maşini „Eu nu arunc gunoi pe stradă” (Umbrela Verde). Din nou, mesajul: dacă eu nu deranjez, poate mă respectă alţii şi nu deranjează nici ei.

Pe aceeaşi cale dorim să salutăm şi un articol din Gandul are ne-a inspirat pentru rândurile de mai sus.

Să ne spuneţi şi voi cum gestionaţi resturile menajere sau ambalajele din propia maşină….sau mergeţi doar cu bicicleta?

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin