Omuletii Verzi » Blog Archive » De ce cumpara britanicii masini cu consum redus

De ce cumpara britanicii masini cu consum redus

Categoria : Eco World Wide, Ecologie, EcoTendinte

Desi ne-ar placea sa credem ca trendul eco a intrat in forta pe piata din Marea Britanie, unde masinile cu consum redus au din ce in ce mai mult succes la public, realitatea este cu totul alta.

Un studiu recent arata ca majoritatea soferilor iau in considerare achizitionarea unui autoturism mai putin poluant pentru a reduce cheltuielile cotidiene. Mai putin de jumatate recunosc faptul ca sunt cu adevarat preocupati de protectia mediului.

Trei din patru soferi ar fi interesanti sa cumpere un autoturism cu pretentii ecologice doar pentru a cheltui mai putin pe carburant, indica un studiu, citat de autoblog.com.
Doar 41% dintre cei chestionati de site-ul specializat in comertul cu masini autotrader.co.uk au admis ca sunt interesati de achizitionarea unui model mai putin poluant datorita preocuparilor personale privind protectia mediului.

Pe de alta parte, doar 23% dintre respondenti au recunoscut ca nu s-au gandit niciodata la aspectul ecologic atunci cand s-au aflat la volan.
Studiul a mai revelat ca jumatate dintre soferii britanici nu au nicio intentie de a-si achizitiona o masina 100% electrica in viitorul apropiat, in principal datorita inconvenientului reprezentat de realimentarea vehiculului.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin