Omuletii Verzi » Blog Archive » Debarasăm

Debarasăm

Categoria : Colectare selectiva, Evenimente, Reciclare

Dacă aveţi casa plină de deşeuri electrice, electronice, sau de electrocasnice vechi care stau prin debara sau garaj, aveţi ocazia să scăpaţi de ele responsabil în zilele de 3 şi 4 decembrie. Luna viitoare se întâmplă din nou Marea Debarasare, acţiune în cadrul căreia autorităţile preiau DEEE-urile direct din faţa caselor şi a blocurilor. Tot ce trebuie să faceţi este să le scoateţi pe trotuar în ziua respectivă.
Şi dacă tot e decembrie, vă puteţi gândi dacă nu cumva veţi înlocui o parte din aparatura învechită cu ceva mai modern, cu ocazia sărbătorilor. Dacă v-aţi gândit cumva să îl predaţi la comerciant pentru a obţine o reducere la produsul nou din aceeaşi gamă, vă anunţăm că această politică, numită buy back a fost eliminată. Aparatele electronice si electrocasnice stricate (DEEE)vor fi preluate de comerciant în momentul în care cumpăraţi un produs nou cu aceleaşi funcţii, dar nu se mai oferă recompensă materială. Avem însă siguranţa că acele DEEE-uri nu vor polua natura.
V-am spus că treaba asta cu colectarea selectivă va deveni tot mai simplă. Să nu uităm că o să dispunem şi de puncte permanente de colectare selectiva pentru DEEE, unul la 50 000 de locuitori. Rămân şi Colţurile Verzi, mereu la dispoziţia voastră, fie la birou, fie in hypermarketuri.
Aşadar, trimiteţi aparatura veche spre reciclare! Vin sărbătorile şi trebuie să facem loc pentru cadouri şi bunătăţi.

Reciclare plăcută!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin