Omuletii Verzi » Despre noi

Despre noi

1. Cum a inceput “proiectul” Omuletii Verzi?
Proiectul “Omuletii Verzi” a inceput in cadrul campaniei Ziua Verde, 2008. Am simtit ca aveam nevoie de purtatori de mesaj ai ecologiei si ai reciclarii in Romania – subiecte foarte “la inceput” in acea perioada. Astfel, pentru a evita panta monstrilor si a mesajelor negative despre “sfarsitul lumii” daca nu protejam mediul ci, din contra, dorind sa comunicam constructiv si sa incurajam oamenii sa devina constienti cu privire la necesitatea de a avea un comportament responsabil fata de natura, Recolamp i-a inventat pe Omuletii Verzi.

2. Cine sunt ei?
Omuletii Verzi sunt 4 personaje vesele si captivante. Nu vorbesc. Comunica prin gesturi, miscari si emotie. Si in acest fel vor sa ne invete sa facem, la randul nostru, gesturi simple – sa colectam selectiv deseurile, sa le ducem la containerele speciale, sa protejam natura, mediul, viata.

3. Care sunt principalele mesaje pe care le transmit Omuletii Verzi?
Asa cum spuneam, “protejeaza mediul, colecteaza selectiv, recicleaza” – sunt principalele mesaje pe care ei le transmit. Punctual, au si mesaje mai “aplicate”, de genul – locul deseurilor de echipamente electrice, inclusiv becuri si baterii, este la un Colt Verde
Dar, mai presus de toate, ceea ce incearca ei zi de zi pe www.omuletiiverzi.ro si in toate interactiunile pe care le au cu diverse ocazii, este sa insufle oamenilor sa devina si ei – Oameni Verzi. Sa le pese.

4. Unde ii gasim?
Ne-am dori sa-i gasim in noi, in prieteni si membrii ai familiei. In vecini si in colegii de serviciu. Sa fie peste tot. Intre timp, insa, ii gasim pe www.omuletiiverzi.ro, pe Facebook si Twitter si la multe evenimente la care sunt invitati.

5. O intamplare amuzanta din experienta Omuletilor Verzi.
Acesta ar putea fi intrebarea rostita cu voce tare de un copil cu ochii mirati: “Tu esti aici de-adevaratelea, sau mi se pare?!?

Proiecte in care vor mai fi implicati:
Omuletii Verzi, in acest an, sustin si proiectul unui ONG partener RecolampEcoteca. Impreuna cu colegii de la Ecoteca, dezvoltam conceptul de “reciclare la birou”. Concret, propunem companiilor responsabile sa construim impreuna un sistem logistic care sa permita angajatilor sa predea catre reciclare sapte categorii de deseuri, colectate selectiv: hartie si carton, plastic, metal, baterii, echipamente electrice, becuri si sticla. Aceste companii vor pune in cladirile in care isi desfasoara activitatea containere pentru categoriile enumerate mai sus, iar furnizori de servicii specializati, vor prelua deseurile si le vor recicla.
Evident, construirea unui asemenea sistem presupune un efort logistic deloc de neglijat, din partea companiilor ce vor fi partenere in proiect, dar speram ca in cel mai scurt timp sa anuntam impreuna demararea proiectului in cat mai multe locatii.
Omuletii Verzi vor fi parte din sesiunile de informare si training prin care vor trece angajatii companiilor care vor colecta selectiv si suntem convinsi ca isi vor convinge auditoriul sa participe la proiect, iar acest stil de viata sa devina o obisnuinta si in familiile lor.

Detalii despre evenimente la care au participat:
Omuletii Verzi sunt prezenti ca si un moment in cadrul evenimentelor. Sunt modalitatea “out of the box” in care captam atentia celor cu care vorbim. Sunt amintirea vesela, surprinsa si de un aparat de fotografiat, care ramane in urma prezentarii despre reciclare.
Ei vin la evenimente, aduc buna dispozitie si apoi lasa loc celor care vorbesc despre ecologie. Toate evenimentele in care ei apar au un scop si o finalitate – promovarea unui Colt Verde in care, din acel moment inainte, se pot aduce deseuri.
Asadar, rezultatele lor concrete se masoara in sute de Colturi Verzi, in tone de deseuri colectate de-a lungul timpului, in mii de prieteni care le scriu si care ii invita si la alte evenimente.
De-a lungul timpului, Omuletii au fost prezenti la multe evenimente, din care amintesc cateva:
- lansare Colt Verde in cadrul lantului Bricostore
- lansarea Colt Verde pentru angajatii companiei Danone
- lansarea Colturilor Verzi in orase ca: Timisoara, Brasov, Constanta, Cluj – alaturi de Caravana Umbrela Verde in 2009
- promovarea reciclarii si a Colturilor Verzi, ca si invitati, in cadrul a diverse evenimente: B’estfest 2009, Festivalul Medieval de la Sighisoara, Peninsula, etc.

http://www.youtube.com/watch?v=AKd8XCr7aHk

Comentarii (11)

As dori sa discutam despre posibilitatea de a colabora cu omuletii verzi pentru o campanie “recicleaza la birou ” .Daca putem discuta despre un asemenea protocol va rog sa ma contactati pe adresa de email.Multumesc !

Sigur ca da. Va contactam. Seara buna !

Buna Adriana, ti-am trimis un email de pe adresa catalin.zamfir@ranevents.eu. Asteptam un semn din partea ta.

Ce ziceti sa facem un proiect impreuna in scoli? Ne-am gandit la o metoda de reciclare a PET-urilor sub o alta forma…aceea de a le transforma in componente pentru gradini hidroponice.Atelierele ar putea fi utile pentru ca pe langa latura ecologica, educativa ar putea avea si o latura artistica…lasam creativitatea copiilor sa se desfasoare.
Asteptam un raspuns atat pe e-mailul asociatiei cat si pe e-mailul personal: lucia_vicentiu@yahoo.com.

Buna ziua,

Propun sa ne intalnim si sa discutam. Noi suntem in Bucuresti.
Asteptam un semn la adresa raluca.zamfir@ranevents.eu

Zi frumoasa

Bună, verzilor! Nu cred că se ”practică” acum dar mă tot gândesc că a venit momentul să se introducă ”educația ecologică” în școli …

Corect!!!

Salut. As vrea sa va intreb daca ati putea veni sa vb intr-o zi unor adulti care partcipa la un curs de reciclare .
Cu multumiri

Da. Sa discutam

Buna ziua,

Incerc sa demarez un program de reciclare la birou.
Ma puteti ajuta cu mici / mari hinturi din experienta dumneavoastra? (din ce vad nu as fi primul).

Multumesc,
Bogdan

Buna ziua,

Ce doriti sa aflati?

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin