Omuletii Verzi » Blog Archive » Din iulie, produsele eco trebuie sa poarta logo-ul UE

Din iulie, produsele eco trebuie sa poarta logo-ul UE

Categoria : Eco Lifestyle, Ecologie, EcoTendinte, Green Care

De la inceputul aceste luni, toate produsele alimentare si ecologice trebuie sa fie vandute in ambalaje care contin acelasi logo european ce atesta originea naturala a produselor, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Practic, acest logo confirma ca respectivele produse provin de la producatori care au respectat normele europene privind bauturile si mancarurile ecologice.

De asemena, aceste norme, dar si logo-ul vizeaza promovarea agricultorilor ecologici, care isi ingrijesc terenurile, contribuie la pastrarea biodiversitatii si respecta standarde ridicate in materie de protectie a animalelor.

La ora actuala, aproape 2% din alimentele cumparate de consumatorii din UE sunt certificate ca fiind ecologice si aproape 200.000 de ferme au statutul de producatori ecologici.

Agricultura ecologica inseamna, pe scurt, protectia mediului si grija pentru bunastarea animalelor.

Fermierii bio trebuie sa evite sa foloseasca sau sa reduca drastic utilizarea substantelor chimice sintetice cum ar fi ingrasamintele, pesticidele, aditivii si medicamentele.

Astfel, produsele alimentare pot fi considerate ecologice numai daca cel putin 95% din ingredientele pe care le contin sunt ecologice.

Mai mult, este interzisa utilizarea organismelor modificate genetic si a produselor derivate din acestea.

Revenind la logo, folosirea acestuia este optionala in cazul produselor neambalate si al celor de import. Pentru ca produsele ecologice provenind din alte tari sa poata fi importate pe teritoriul UE, trebuie ca normele aplicate de tarile respective in materie de agricultura ecologica si autoritati de certificare sa fi fost recunoscute ca fiind echivalente standardelor europene .

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin