Omuletii Verzi » Blog Archive » Din nou, despre lipsa eficientei energetice

Din nou, despre lipsa eficientei energetice

Categoria : Uncategorized

Un raport recent al Grupului de Lucru pe Energie al Consiliului Investitorilor Straini (FIC) arata ca Romania ocupa locul trei in randul celor mai risipitoare state din punct de vedere energetic din Europa.
Cu alte cuvinte, aici se folosesc mai multe resurse energetice pentru generarea produsului intern brut (PIB) decat in majoritatea celorlalte tari.
De fapt, asta nu face decat sa confirme ideea ca cea mai ieftina energie este si va fi mereu cea pe care nu o consumi si sa deschida o noua discutie despre importanta eficientei energetice.
Romania este depasita de Bulgaria, care este cel mai risipitor stat membru al UE, si Estonia. Mai bine ca noi stau Cehia, Slovacia, Letonia, Polonia, Lituania si Ungaria.
Cele mai eficiente state din punct de vedere energetic sunt Elvetia, Irlanda, Danemarca, Marea Britanie, Italia, Norvegia, Austria, Spania, Luxemburg si Germania.
Reprezentantii FIC considera ca Romania trebuie sa stimuleze in continuare investitiile in eficienta energetica si in tehnologiile nepoluante pentru a-si reduce dependenta de combustibilii fosili cu atat mai mult cu cat este posibil ca in viitor preturile acestora sa creasca.
In raport, ei mai subliniaza ca Romania trebuie sa adopte si legi stabile si predictibile, dar si transparente si usor de pus in aplicare, prin care sa devina atractiva pentru investitorii in energii regenerabile.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin