Omuletii Verzi » Blog Archive » DOWNCYCLING

DOWNCYCLING

2

Categoria : Colectare selectiva, Reciclare

Va vorbeam luni despre procesul de UPCYCLING, adica metoda de convertire a materialelor reciclabile in obiecte artistice si astfel, de a da deseului o valoare mai mare in reutilizarea lui.

Si pentru ca ne plac lucrurile care se petrec ciclic, ramanem in zona, dar de la UPCYCLING coboram la DOWNCYCLING, tot un proces de convertire a deseurilor, dar de data aceasta transformarea are ca rezultat materiale cu o calitate sau o functionalitate mai scazuta. Cel mai la indemana exemplu pentru procesul de downcycling este regasit in reciclarea plasticului, unde materialul este transformat in plastic de calitate inferioara.

Repetarea procesului de downcycling, mai ales in cazul plasticului, nu se poate face la nesfarsit pentru ca, la un moment dat, produsul provenit din proces nu mai poate face fata reutilizarii.

Exemple de downcycling, dupa cum urmeaza:

* Dezmembrarea unui calculator pentru a folosi individual piese ale acestuia.
* Reciclarea hartiei de birou si reutilizarea ei initial tot ca hartie pentru printare, apoi ajungand sa revina sub forma de rulouri de hartie igienica
* Transformarea bateriilor de unica folosinta in dispozitiv slab alimentat.
* Refolosirea hainelor vechi pe post de carpe

Nu uita deci: Recicleaza! Acum ai cum! si daca ai si tu exemple de DownCycling, povesteste-le aici!

Comentarii (2)

Din speteaza unui scaun vechi se pot face umerase pentru haine. http://www.ecosezon.com/blog/2010/07/30/umerase-din-scaune-vechi/

[...] am relatat nu tare de mult despre Upcycling si Downcycling si astazi vrem sa va povestim ce [...]

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin