Omuletii Verzi » Blog Archive » Drumurile deseurilor

Drumurile deseurilor

1

Categoria : Colectare selectiva, Reciclare

Dragi prieteni reciclanţi,
vă vedem şi urmărim cu drag de multe ori cum sortaţi deşeurile şi faceţi primul pas în drumul lor spre o nouă viaţă, pe un nou raft, într-o nouă formă sau cu o nouă utilitate.
Şi în caz că v-aţi întrebat pe unde se mai plimbă produsele reciclate până ajung în noua formă din nou în circuit, lăsaţi-ne să vă dăm câteva indicii.
Hârtia trece Carpaţii obligatoriu şi poposeşte fie în Ardeal la Zărneşti sau Alba, fie alege calea moldovenească la Adjud, Suceava sau Piatra Neamţ. Aici sunt fabricile care transformă hârtia în….hârtie.
PET-urile caută şi ele Ardealul, dar numai în zona Tg-Mureşului. Le place şi la Dunăre, în Severin, dar le mai găsim şi în Câmpina, Buzău sau Caracal.
Sticla vrea la mare, aşa că ajunge la Constanţa, dacă nu e prelucrată direct în Bucureşti.
Şi cele mai numeroase puncte de reciclare, cele pentru DEEE – aparatură veche- le găsim prin toată ţara, adică prin Mureş, Miercurea Ciuc, Buzău, Bacău Braşov, Satu Mare sau Hunedoara.
Sursa acestor informaţii este Business Magazin. Tot ei ne livrează harta cu marii reciclatori ai României, pe care v-o prezentăm mai jos!

Urăm drum bun deşeurilor prin ţară!

harta deseurilor

Comentarii (1)

[...] tot vorbeşte despre gestiunea deşeurilor, de la drumul deşeului până la reciclare şi despre toate tipurile diferite de deşeuri care se colectează selectiv. [...]

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin