Omuletii Verzi » Blog Archive » Earth Hour 2011

Earth Hour 2011

Categoria : Eco Eveniment, Eco World Wide, Evenimente, Ora Pamantului

Sambata, 26 martie, la 20:30, 51 de orase din Romania vor stinge luminile pentru o ora, alaturandu-se campaniei Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din istorie. Ca in fiecare an, WWF invita bucureștenii sa sarbatorească Earth Hour, in cadrul unui eveniment care nu va implica surse de curent, organizat impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti. Evenimentul Mai mult decat o ora pentru planeta se va desfasura sambata, incepand cu 17:30, in Piata George Enescu.

Bucurestiul se va numara, ca si in anii trecuti, printre capitalele lumii care vor stinge luminile in semn de sustinere a cauzei Earth Hour. Pe 26 martie, de la 20:30, Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Opera Romana, Teatrul National Bucuresti, Muzeul National de Arta al Romaniei, Teatrul National București si Biblioteca Centrala Universitara, alaturi de zeci de sedii de companii si institutii, se vor cufunda in intuneric timp de o ora.

Sarbatoarea Earth Hour 2011 va incepe prin startul pentru Marsul Earth Hour 2011. Biciclistii bucuresteni sunt asteptati in Piata George Enescu, de unde se va pleca pe urmatorul traseu: Str. C.A. Rosetti- Bd-ul. G-ral. Gheorghe Magheru- Piata Romana- Bd-ul. Lascar Catargiu- Piata Victoriei- B-dul. Aviatorilor- Piata Charles de Gaulle- Bd-ul. Maresal Constantin Prezan- Arcul de Triumf- Sos. Kiseleff- Piata Victoriei- Calea Victoriei – intoarcere in Piata George Enescu. Harta traseului poate fi vizualizata pe Bikemap: http://www.bikemap.net/route/863396

Pe cei care isi doresc să participe la mars, insa nu au o biblicleta acasa, organizatorii ii asteapta cu 100 de bicliclete puse la dispozitie gratuit de centrele de inchiriere IVelo si Cicloteque. Doritorii sunt invitati sa isi inchirieze bicicleta in avans, trimitand un mesaj la adresa office@wwfdcp.ro, care sa includa numele si numarul de telefon, psnă vineri, 25 martie, la orele 15:00.

Marsul Earth Hour se va incheia la orele 19:00. Incepand cu ora 20:00 publicul se va putea bucura, ca si in anii trecuti, de un concert Sistem 100% unplugged, iar la 20:30 se va da tonul stingerii luminilor Ateneului Roman, ale Bibliotecii Centrale Universitare si ale Muzeului National de Arta. Cand totul va fi stins, cunoscutul cor Sound va incanta publicul cu un repertoriu adaptat evenimentului.

Pentru acest an,se estimeaza ca sute de milioane de oameni din peste 5000 de orase din intreaga lume vor stinge luminile in mod simbolic.Totodata, in 2011 Earth Hour intra intr-o etapa noua: Beyond the Hour.

Evoluția extrem de rapida a campaniei Earth Hour, de la un oras -Sidney- la 4500 de orase din 128 de tari, in numai 4 ani de zile, a dovedit ca exista sute de milioane de oameni care isi doresc sa se implice mai mult in rezolvarea problemelor de mediu actuale.

Astfel, noutatea editiei de anul acesta o constituie platforma specială 60+, care permite sustinatorilor Earth Hour sa impartaseasca idei, povesti sau planuri despre cum aleg sa isi reduca impactul negativ asupra planetei. Platforma, accesibila la www.beyondthehour.org si reflectata si de logo-ul campaniei, s-a nascut in urma evolutiei campaniei Earth Hour, reflectata si de sute de povesti pe care oameni de rand, institutii sau mari companii le-au impartasit inca din 2007, cand a avut loc prima editie. Pentru ca aceste povesti au dezvaluit un numar mare de oameni care sunt pregatiti sa se implice mai mult si sa isi reduca impactul negativ pe care îl au asupra planetei, Earth Hour – editia 2011- se va dedica reflectarii lor, fie ca ele vor veni din partea companiilor, a autoritatilor sau a oamenilor obisnuiti.
Proiectul Earth Hour Romania 2011 este sustinut de catre: Primaria Municipiului Bucuresti, Ogilvy&Mather Romania, Elevate, Star Education, Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei, Let`s Bike It, Mai Mult Verde, Green Revolution, Drumul Bicicletei, Ciclopromenada Nocturna, Bate Saua, Velo Bello, Bike Walk, Asociatia Euroland Banat, Asociatia Recolamp, Societatea Astronomica Romana de Meteori si Leyza SRL Targu Mures.

Parteneri media : Europa FM, UTV, Zile si Nopti, Trilulilu, Ziare.com, Ecofrecventa, Bio Planet, Good Food, CSR Romania, Photo Magazine, Connect.

Si noi sustinem acest proiect si va asteptam la Ateneul Roman sa dam tonul stingerii luminii.

Earth Hour 2011 TV

Vezi mai multe video din ong

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin