Omuletii Verzi » Blog Archive » Earth Hour 2011

Earth Hour 2011

2

Categoria : Eco Eveniment, Eco VIP, Eco World Wide, Evenimente, Galerie foto, Ora Pamantului

Sambata am fost prezenti la evenimentul Earth Hour ce a avut loc in Bucuresti si in intreaga lume! Oameni de pe toate continentele si-au exprimat sustinerea protectiei mediului si au atras atentia asupra problemelor climatice prin care trece planeta noastra, stingand lumina timp de o ora, intre 20:30 si 21:30. Evenimentul a avut loc pe rand in fiecare zona orara, iar stingerea luminii pe canalul Bosfor a facut intrarea Orei Pamantului in Europa. Aici au participat aproape toate tarile la eveniment, inclusiv Romania, unde in 51 de orase s-au oprit intrerupatoare publice, punand in bezna primarii si alte cladiri oficiale.

In Bucuresti s-a dat stingerea oficiala din fata Ateneului, dar evenimentul Earth Hour nu s-a rezumat pur si simplu la ora cu pricina, ci anul acesta, sub patronatul aceluiasi ambasador, prietenul nostru, Zoli Toth, evenimentul a luat avengura si a reprezentat mai mult decat o ora, Ora Pamantului.

Inainte de intervalul oficial s-a prezentat o caravana de biciclisti care au demarat in tandem pe un traseu prestabilit si au promovat astfel la nivel de capitala si nu numai un stil de viata si un mod de deplasare foarte eco-prietenos. Evenimentele din fata Ateneului, inclusiv un memorabil concert Sistem, au functionat la modul “unplugged”, deci fara strop de curent electric. Lipsite de curent electric au fost, pe langa Ateneu, si alte cladiri din Piata George Enescu, si anume Biblioteca Central Universitara si Muzeul National de Arta.

Pe intuneric publicul aflat in piata s-a putut bucura de vocile deja cunoscute ale corului Sound.

Evenimentul este initiat anual de WWF, iar in Romania in 2011 a fost sustinut de ambasadorul Earth Hour, Zoli Toth, dar si de Let’s bike it, BikeWalk, Ciclopromenada Nocturna, Velo Bello, Drumul Bicicletei, Asociatiile Mai Mult Verde, Green Revolution, Recolamp si Bate Saua.

Voi cu ce kilowati economisiti va laudati?

Comentarii (2)

Laudabila initiativa, insa problemele nu se rezolva cu stingerea luminilor o data pe an. Trebuie sa ne schimbam comportamentul, modul de viata, obiceiurile de zi cu zi petru a face diferenta. Este nevoie de educatie, pentru schimbarea mentalitatii. Este nevoie de un mic efort din partea fiecaruia din noi. Trebuie sa ne uitam atent la actiunile noastre, trebuie sa ne ingrijim de natura ca de copiii nostrii.

[...] Omuletiiverzi.ro [...]

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin