Omuletii Verzi » Blog Archive » EcoAmerica!

EcoAmerica!

1

Categoria : Colectare selectiva, Eco World Wide, EcoTendinte, Reciclare

Se ştie, de mult, cine sunt marii consumatori ai planetei. Fără să supărăm pe nimeni, ştim că americanii consumă mai mult decât orice alt popor. Nici europenii nu trăiesc doar cu ce oferă natura, dar se ascund de multe ori, arătând cu degetul peste ocean.

Un articol Hotnews ne-a atras azi atenţia spre un trend pe care îl bănuiam demult. Americanii devin eco, sau … cel puţin, caută partenere eco.

Să fie de vină criza şi nevoia de economii, sau chiar conştientizarea importanţei protecţiei mediului, cert e că unele cuvinte ca “recycling”, “ecological”, “organic” sau “sustainable” sunt la tot pasul. Pe afişe, pe coşuri de gunoi, în vitrine. De la coşuri de gunoi care promit că deşeurile vor fi sortate şi reciclate, la afişe care invită la folosirea becurilor economice, până la spălătorii organice (??) – da, da, nu ecologice, ci organice – verdele e peste tot. Pungile de plastic sunt dese, gratis şi pentru orice giumbuşluc cumpărat, dar cam toate magazinele le colectează pentru reciclare. Bucată de prăjitură, cum ar spune americanu’ :)

Faţa verde a New Yorkului ne-a fost relevată de diverşi prieteni umblăreţi şi atenţi în ale ecologiei. Aşteptăm, cu drag, şi poveştile altor state americane. Să vedem dacă trendul e la nivel de Big Apple, sau de marele continent…

Reciclare plăcută, America!

Comentarii (1)

Americanii vor si reusi. Dintr-un motiv destul de simplu: comunicarea de masa la ei convinge. Pentru ca asa au fost obisnuiti. E suficienta o campanie puternica de responsabilizare si americanul de rand devine atent si convins. Este modelul social american.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin