Omuletii Verzi » Blog Archive » ECOffice – reciclarea la birou

ECOffice – reciclarea la birou

Categoria : Colectare selectiva, Colt Verde, EcoOffice, Reciclare

Astazi iti oferim o solutie concreta, prin care sa fii responsabil fata de mediu, chiar la tine la birou. Aceasta se cheama ECOffice si iti da posibilitatea colectarii selective si apoi a reciclarii pentru 8 tipuri de deseuri.

Statisticile arata ca peste 60% din deseurile generate in mediul office, pot fi reciclate.
Gesturile de responsabilitate din marile companii sunt in general indreptate catre folosirea hartiei reciclate si reciclarea acesteia.

Desi cel mai frecvent deseu intalnit la birou, este hartia – aproximativ 30% dintre deseurile reciclabile, nu sunt de neglijat alte deseuri precum: plasticul, sticla, bateriile, becurile si tonerele. Primul pas pentru reciclarea deseurilor este colectarea selectiva a acestora, care poate fi realizata prin intermediul containerelor oferite de Magazin Verde.

In 2008, rata medie a reciclarii in Romania a fost de 1%. De la aceasta statistica negativa a luat nastere ECOffice, un program sustinut de Asociatiile Recolamp si Remat Holding, care ofera o solutie completa, incepand de la baza de colectare si terminand cu reciclarea propriuzisa a deseurilor generate de cladirile de birouri.

Asadar, luati la cunostinta proiectul ECOffice si propuneti implementarea lui in cladirea de birouri in care lucrati. Este incredibil de simplu si aduce multe, multe beneficii.

Fii ECO office si Recicleaza! Acum ai cum!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin