Omuletii Verzi » Blog Archive » Ecology around the world: Spring Break

Ecology around the world: Spring Break

Categoria : Eco World Wide

Eco-interviurile noastre iau o pauza, pt a avem timp sa analizam si sa invatam noutatile.

Ne-a placut sa aflam ca prietenii nostri de peste granita sunt atat de bine informati cu privire la ecologia nationala si ca folosesc infrastructura disponibila.

Sa recapitulam cateva dintre ideile principale retinute din acest proiect:

  • In Bucuresti reciclarea pare relativ usoara si oamenii depun din ce in ce mai mult efort sa fie “eco”
  • Finlandezii sunt ecologici mai ales pentru ca asta le economiseste bani. Ei folosesc becuri eonomice pentru ca stiu ca factura de curent va fi si ea scazuta!
  • Englezii folosesc un singur recipient pentru toate materialele reciclabile (hartie, plastic, sticla). Deseurile electrice/electronice sunt preluate de acasa de consiliul local.
  • In Germania, sticlele, pet-urile si dozele de aluminiu sunt taxate extra la cumpararea unui produs. Astfel, lumea le duce inapoi la magazin unde isi recupereaza garantia.
  • Belgienii socializeaza mai mult: ei impart masinile in drum spre birou! Astfel e mai putin trafic si mai putina poluare. Iar cei care renunta de tot la masina sunt subventionati de stat pentru o bicicleta noua!
  • In Suedia, lumea e atenta si la alimentele pe care le cumpara si evita de multe ori acele alimente care dauneaza mediului prin productie sau transport (carne rosie, creveti, alimente importate de departe etc).
  • Danemarca detine recordul reciclarii: 70% din deseurile anuale sunt reciclate. In plus, sunt fruntasi si in tehnologiile energiei “verzi”!

Ar mai fi si o concluzie generala, pe care am cautat-o si care ne-a bucurat mult: toti cei intervievati folosesc becuri economice, pentru ca dureaza mai mult, se amortizeaza la factura electrica etc. Majoritatea din ei nu stie unde sa le recicleze, pentru ca inca nu au avut vreun bec economic ars! Daca vi se intampla voua insa, sa le duceti la un Colt Verde :)

Reciclare placuta!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin