Omuletii Verzi » Blog Archive » Economisim energie

Economisim energie

Categoria : EcoTendinte

Zilele devin mai scurte şi cu siguranţă mai răcoroase (poate nu chiar azi, dar urmează).
Inevitabil vine iarna, anotimp in se consumă mai multă energie, atât pentru încălzirea locuinţei cât şi pentru duşuri mai lungi şi mai fierbinţi şi mai ales pentru lumină mai multă, dacă ne gândim că se întunecă după ora 5.
Un consum mai mare de energie se traduce cu o cheltuială mai mare de bani.
Avem câteva sfaturi pentru voi, să economisiţi energie şi bani, după cum urmează:

Izolarea
O locuinţă bine izolată asigură păstrarea eficientă a căldurii din interior. Rugaţi un specialist să verifice dacă izolarea casei voastre face faţă. Acest sfat se adresează mai puţin locuitorilor de la bloc, cu toate că şi aceştia beneficiază încet, încet de lucrări de izolare cu sprijinul primăriilor.
Până una alta, aveţi grijă să fie geamurile şi uşile bine izolate. O idee bună sunt şi pernele acelea care se se pun in prag, ca să ţină departe aerul rece.

Aerisirea
Încălzim, încălzim, dar printr-o aerisire bună scade din nou temperatura. În loc să aerisiţi câte o jumatate de oră, în care se pierde multă căldură, se pare că e mai eficient dacă deschideţi deodată toate geamurile larg şi aerisiţi prin curent în câteva minute.

Confortul
Cât de cald trebuie să fie în casă? O temperatură ideală ar fi 24 de grade. Mulţi însă încălzesc locuinţa mult mai mult decât e nevoie. Este important să dispuneţi de un termometru şi să aveţi posibilitatea să reglaţi temperatura din casă. Chiar şi la bloc, folosiţi un termometru şi anunţaţi administraţia dacă observaţi că se furnizează mai multă căldură decât cere confortul.

Apa
Multă lume face o baie lungă ca să se încălzească. Sau duşuri lungi. Noi va recomandam un ceai! Căldura din interior e mai eficientă şi mai eco.

Lumina
Dacă tot luminăm casa de la 5 încolo, să o facem economic. Folositi becuri economice versus becuri cu incandescnţă. Foarte important! Şi se cunoaşte eficienţa la factura de energie.

Vă dorim un sezon călduros, luminos şi econimicos!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin