Omuletii Verzi » Blog Archive » Jocurile Olimpice, cel mai eco eveniment sportiv din istorie

Jocurile Olimpice, cel mai eco eveniment sportiv din istorie

Categoria : Eco Concurs, Eco Eveniment, Eco Lifestyle, Eco VIP, Eco World Wide, Ecologie, EcoTendinte, Evenimente, Green Care, Green VIP, Reciclare

Jocurile Olimpice Londra 2012, care au avut loc in perioada 27 iulie – 12 august, sunt considerate a fi cel mai ecologic eveniment sportiv de asemena amploare din istoria recenta.

Ambasada Marii Britanii la Bucuresti a comunicat principalii indicatori cu privire la eforturile autoritatilor din Regatul Unit de a organiza un eveniment colosal cu impact minim asupra mediului.

Astfel, 97% din materialul rezultat in urma demolarilor din aceasta fosta zona industriala a fost recuperat si refolosit la constructia Parcului Olimpic.

Peste 50% din materialele de constructie ramase si deseurile stranse sunt transportate cu trenuri si salupe, pentru a reduce semnificativ emisiile de dioxid de carbon rezultate din transportul cu masina.

4.000 de containere de colectare selectiva

In zona in care a fost construit complexul, aproximativ doua milioane de tone de sol au fost curatate de poluanti si mai mult de 80% din sol a fost refolosit.

Totodata, organizatorii au asigurat peste 4.000 de containere de reciclare si pubele de compostare, cu scopul de a se ajunge la reutilizarea, reciclarea sau compostarea a 70% din cantitatea de deseuri rezultate in urma evenimentului sportiv.

Potrivit organizatorilor, design-ul unic al Stadionului Olimpic a permis sa fie creat cu doar 10.000 de tone de otel, cantitate infima, raportat la dimensiunea constructiei.

 

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin