Omuletii Verzi » Blog Archive » Eurobarometrul bicicletelor

Eurobarometrul bicicletelor

Categoria : Eco World Wide

31% dintre olandezi merg cu bicicleta versus 5% dintre romani
Un studiu european arata ca 7% dintre europeni folosesc bicicleta ca principal mijloc de deplasare, in timp de doar 5% dintre romani fac asta.

Detaliat, studiul indica faptul ca in Olanda 31% dintre rezidenti folosesc bicicleta, in Danemarca si Ungaria 19%, iar in Suedia 17%.
Mai prost decat romanii stau bulgarii, doar 2% dintre ei utilizand bicicleta frecvent, dar si spaniolii si britanicii.

Procentul mic de britanici care aleg sa pedaleze este surprinzator, mai ales ca exista in Marea Britanie anumite insule de ciclism, cum ar fi Cambridge, supranumit şi oraşul bicicletelor.

Practic, in Cambridge, una din cinci iesiri in oras se face pe bicicleta, tinta la care aspira si actualul primar al Londrei. Explicatia este simpla: in Cambridge cei aproape 120.000 de studenti sunt responsabili pentru nivelul ridicat de folosire a bicicletei. Asta pentru ca nu au dreptul la tichete de parcare decat in anumite conditii si atunci aleg bicicletele.

O alta explicatie a numarului ridicat de biciclete din oras este si faptul ca in anii ’70,cand multe orase cunosteau o ampla dezvoltare a traficului motorizat, in Cambridge se dezvolta cultura pedalatului.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin