Omuletii Verzi » Blog Archive » Experiment inediat: viata fara plastic

Experiment inediat: viata fara plastic

Categoria : Eco Lifestyle, EcoTendinte, Green Care, Natura

Coplesita de expansiunea produselor din plastic cu potential poluant ridicat, o familie din Austria a decis sa renunte la ele, macar pentru luna, dar a reusit sa isi schimbe total viata.

Intr-un volum intitulat „Plastic-Free Zone”, terapeuta Sandra Krautwaschl, in varsta de 43 de ani, descrie transformarea prin care a trecut familia sa, odata cu renuntarea la produsele care contin plastic.

In 2009, intr-un concediu in Croatia, Sandra Krautwaschl, de profesie terapeut, a fost neplacut impresionata de gunoiul aruncat pe plaja, mai ales ca cei trei copii ai ei o intrebau foarte des de unde provin respectivele deseuri.

In cartea pe care a publicat-o recent, ea relateaza ca acea vacanta a fost declicul in urma caruia a constientizat cu adevarat importanta reciclarii.

Primul lucru pe care l-a facut familia a fost sa scape de toate produsele de plastic din casa si sa le inlocuiasca cu alternative ecologice, acolo unde acestea existau.

Familia Krautwaschl locuieste in sudul Austriei, langa orasul Graz, intr-un sat numit Eisbach.

Totusi, membrii familiei n-au impins la extrem obiectivul ecologic de a trai fara plastic, pastrand cateva echipamente electronice si alte cateva produse indispensabile, cum sunt castile de bicicleta.

Sandra Krautwaschl relateaza ca au renuntat la masina si ca, de cate ori au nevoie de transport in afara satului, apeleaza la masina unei alte familii.

Lunile de cand au renuntat la plastic le-au remodelat si comportamentul la cumparaturi membrilor familiei, care acum prefera magazinele second-hand si nu mai achizitioneaza nimic sub imperiul impulsurilor.

Renuntand sa mai cumpere mancare semipreparata, ei au ajuns sa gateasca mai des si sa aprecieze hrana organica. Desi bugetul alocat mancarii s-a marit, per total cheltuielile lunare s-au redus, relateaza terapeuta in cartea sa.

 

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin