Omuletii Verzi » Blog Archive » Ce au in comun Facebook si norii

Ce au in comun Facebook si norii

Categoria : Eco World Wide

Incepem saptamana foarte modern, cu niste teme atat de actuale incat vom apela din cand in cand la puterea linkului ca sa fim siguri ca suntem auziti.

Ati auzit probabil, in utlimul timp, ca se vorbeste tot mai des de termenul “the cloud” norul. In “nor” locuiesc Twitter, GMail, YouTube si multi altii. Este vorba, de fapt, de niste centre de date la care au acces catralioane de calculatoare deodata.

Dar, ca multe lucruri care ne simplifica viata, si “The Cloud” are un impact negativ asupra planetei.

Ceea ce ne aduce la Facebook, care se afla in top 3 al celor mai vizitate website-uri din lume. Ei genereaza cea mai mare parte din curentul electric necesar pentru a mentine functionale “motoarele” din energie pe baza de carbon. Greenpeace a inceput o campanie activa ca sa ii atraga pe cei de la Facebook in tabara lor si sa le atraga atentia asupra importantei folosirii unor surse de energie regenerabila.

Daca ne gandim ca, in noaptea de revelion 2011, Facebook a inregistrat un upload de 750 milioane de poze si ca pe YouTube se “ridica” in fiecare minut filmulete in durata totala de 24 de ore, ne luam de cap si ne gandim ce capacitati de stocare trebuie sa aiba acesti titani ai lumii virtuale si mai ales, ce de curent electric le trebuie sa mentina totul la nivelul de lux cu care ne-am obisnuit.

Nu va cerem sa renuntati la Facebook sau Twitter, cum nici noi nu o vom face. Ironic, Facebook-ul este si una din metodele de comunicare a celor de la Greenpeace despre aceasta tema. Pagina “Unfriend Coal” exista si are spre 200.000 de fani. Dorinta celor de la Greenpeace nu este ca lumea sa renunte la retelele de comunicare, ci ca detinatorii de astfel de platforme (Facebook, Twitter etc) sa foloseasca energie regenerabila.

Oricum, ramane valabil ca o poza taguita pe Facebook e mai “verde” decat una developata si pusa pe hartie si ca un e-mail e mereu mai ecoprietenos decat o scrisoare trimisa prin posta.

Da, ramaneti cu noi pe Facebook si pe Twitter, dar nu uitati sa promovati din cand in cand energia regenerabila, pe “wall” sau ca ciripeala!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin