Omuletii Verzi » Blog Archive » Fantana de Mercur

Fantana de Mercur

Categoria : Uncategorized

Arta si fluiditatea au gasit intotdeauna o punte de legatura si astfel s-a creat la nivel mondial o sumedenie de fantani arteziene, multe dintre ele simbolizand azi atractii pentru turisti, fotografi, artisti si …cautatori de noroc – aceia care arunca monedele in apa lor, sperand ca dorinta din calatorie sa li se implineasca.

Astazi dorim sa prezentam o fantana aparte, care nu permite apropierea neconditionata, in care nu se pot arunca monede peste umar si care nici nu lasa trecatorii sa se spele cu “apa” ei. In aceasta fantana nu curge apa, ci mercur.

Artistul american Alexander Calder a creat in anul 1937 Fantana de Mercur, expusa astazi la Barcelona la fundatia Joan Miro. Fantana a fost creata in memoria minerilor din Almaden, Spania, zona de unde se exporta 60% din necesarul global de mercur, zona afectata puternic de toxicitatea acestui metal lichid.

Fantana de Mercur” este un obiect de arta foarte valoros, privit anual de mii de curiosi, printr-un perete de sticla perfect izolator. Acest perete de sticla se asigura ca vizitatorii nu vor inhala sau atinge substanta toxica din compozitia fantanii.

Acelasi mercur este continut si in becurile economice si in neoane. Daca acestea sunt aruncate la gunoi, “peretele de sticla” devine inexistent iar mercurul care iese in atmosfera devine foarte periculos pentru mediu si persoanele prezente.

Colt Verde vrea sa preia rolul acestui “perete de sticla”. Prin punctele de colectare, Colt Verde se asigura ca nicio substanta toxica din deseurile predate de populatie nu ajunge in atmosfera.

Asa ca, va rugam, sa duceti becurile arse la un Colt Verde. Acum e simplu!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin