Omuletii Verzi » Blog Archive » Fete, pe biciclete

Fete, pe biciclete

Categoria : Eco Eveniment, Eco Lifestyle, EcoTendinte, Evenimente

In ultimul weekend din luna mai va avea loc cea de-a treia editie a turului ciclist Skirtbike – “Bicicleta cu fusta”, eveniment dedicat fetelor care folosesc bicicleta ca mijloc de transport .

Anul acesta, promenada Skirtbike, organizata de VelloBello, se desfasoara in Bucuresti, Sibiu, Timisoara, Arad si Iasi, tocmai pentru a stimula participarea numeroasa a doamnelor si domnisoarelor.

In Capitala, pe 26 mai, fetele care doresc o plimbare pe doua roti sunt asteptate in Parcul Circului (intrarea dinspre Stefan cel Mare), incepand cu ora 16.30. Singura regula a promenadei este ca participantele sa fie imbracate elegant.

Este permisa si participarea biciclistilor, cu conditia sa fie si ei imbracati elegant.

Bucurestiul este codas in privinta utilizarii bicicletei ca alternativa la transportul cu automobilul personal, potrivit studiului “Bucuresti, capitala europeana? Organizare administrativa si indicatori ai calitatii vietii in capitalele europenea”, realizat de Asociatia pentru Dezvoltare Durabila Ecopolis.

Astfel, rata cu care bucurestenii merg la munca cu bicicleta este de doar 0,7%, comparativ cu 59,5% in Copenhaga sau 45,6% in Amsterdam, cu toate ca numarul de kilometri de piste pentru biciclete, 160 in 2011, ar putea sugera conditii mai prielnice.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin