Omuletii Verzi » Blog Archive » Folosirea sticlei reciclate reduce costurile cu 30%

Folosirea sticlei reciclate reduce costurile cu 30%

Categoria : Uncategorized

Ca reciclarea aduce beneficii, asta o stiam deja. Folosirea sticla reciclate, de exemplu, poate reduce costurile de productie cu cel putin 30%.
Asta am aflat-o pe 5 decembrie, la inaugurarea celei mai moderne fabrici de reciclare a sticlei din Europa de Est de catre Green Group.
Unitatea se numeste GreeGlass Recycling si este deja functionala.
Fiind mare si moderna, fabrica GreenGlass Recycling si poate procesa toate deseurile de sticla din Bucuresti in doar 7 zile
Avantajele folosirii sticlei reciclate in procesul de productie sunt multiple. Primul dintre ele este ca aceasta se prelucreaza la temperaturi mai mici decat sticla nereciclata si astfel se reduce consumul de electricitate.
Mai mult, asa ajung in atmosfera mai putine emisii de dioxid de carbon.
Dupa socoteala specialistilor, daca o fractie de 10% de sticla reciclata este folosita in productie atunci costurile se reduc cu 3%, iar daca se foloseste 100% sticla reciclata scadera poate ajunge pana la minm 30%.
In Romania, cantitatea monitorizata de sticla pusa anual pe piata sub forma ambalajelor este de aproximativ 200.000 de tone.
La aceasta se adauga o cantitate nemonitorizata de peste 300.000 de tone de sticla plata folosita in constructii, precum si cantitati importante de sticla provenita din industria auto.
In plus, obiectivul de reciclare a deseurilor de ambalaje de sticla pentru Romania ca stat membru al UE este de 60% din cantitatea pusa pe piata, incepand cu anul 2012.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin