Omuletii Verzi » Blog Archive » Gargarita rara, in poienita din Devon

Gargarita rara, in poienita din Devon

Categoria : Eco World Wide, Natura

O specie rara de gargarite, despre care se credea ca a disparut acum sase decenii, a fost redescoperita recent in tinutul Devon din Marea Britanie, scrie The Guardian.

Gargarita – care se deosebeste de restul speciilor pentru ca are 13 pete – a fost gasita de catre un student. „Din clipa in care am vazut larva, am fost sigur ca este vorba de gargarita cu 13 pete pe care visam sa o redescopar”, a povestit Richard Comont, studentul care a facut descoperirea in cadrul unui eveniment de cercetare realizat in Devon.

Gargarita cu 13 pete traieste mai ales in zonele umede, cercetatorii sustinand ca aceasta s-ar fi intors in Marea Britanie din Franta.

„Este o rara veste buna pentru gargaritele din Marea Britanie”, a mai spus Comont. Potrivit unor statistici publicate in iunie anul acesta, o cincime dintre speciile de gargarite ce populeaza Regatul Unit se afla in pericol mai ales din cauza unor specii mai invazive, cum ar fi gargarita arlechin din Asia, care este mai mare si se inmulteste mai repede.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin