Omuletii Verzi » Blog Archive » Go Planet!

Go Planet!

1

Categoria : Uncategorized

Se împlinesc 20 de ani luna aceasta de când Gaia a trimis prima oară pe Pământ inelele cu puteri supranaturale, care unite îl formează pe eroul nostru preferat: Captain Planet!

Acum 20 de ani, s-a născut acest serial de desene animate la ideea lui Ted Turner şi a fost difuzat până în 1992. Au creat un supererou compus din elemente proprii planetei, sensibil la poluare, precum Superman e sensibil la kryptonit. Fiecare episod avea un puternic mesaj ecologic transmis de însuşi Captain Planet.

Dar să ne amintim şi de Planeteers. Planetarii, aleşi prudent să reprezinte câte un colţ de glob, aveau prin intermediul inelului propriile lor puteri: Kwame din Africa cu puterea Pământului, Wheeler din America de Nord cu puterea focului, Linka din Rusia cu puterea Vântului, Gi din Asia cu Apa şi Ma-Ti din America de Sud cu forţa Inimii.Şi suntem siguri că mulţi dintre voi puteţi recunoaşte următoarea propoziţie ca fiind printre primele învăţate în limba engleză: “By your powers combined, I am Captain Planet!”

Episoadele curgeau frumos. Gaia, cu forţa ei vizionară putea identifica orice neregulă se întâmplă pe Pământ şi care afectează mediul înconjurător. Ea îi trimitea atunci pe Planetari spre locul faptei, care se deplasau cu Geo-Cruiserul, o maşinărie bazată pe energie solară care nu poluează. Planetarii încercau să învingă factorul destructiv, dar dacă erau depăşiţi de situaţie, îşi uneau forţele pentru a-l compune pe Captain Planet. Şi suntem siguri că mulţi dintre voi puteţi recunoaşte următoarea propoziţie ca fiind printre primele învăţate în limba engleză: “By your powers combined, I am Captain Planet!”

Credem că planeta are în permanenţă nevoie de prezenţa unui Captain Planet care să transmită fiecăruia dintre noi: „The power is yours!”

Comentarii (1)

Oare dintre cei care au urmarit la acea vreme acest serial de desene animate, a trecut cineva in categoria celor carora ‘le sare mustarul’ ? Au inteles ei atunci modul de comportare peste 20 de ani?
Cine sunt cei care dau de munca entuziastilor participanti din 25 sept. 2010?

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin