Omuletii Verzi » Blog Archive » Guerilla Gardening

Guerilla Gardening

Categoria : Eco World Wide, Green Care, Natura

Gradinaritul de gradina, sau Guerilla Gardening e un termen pe care il cunoastem de cand citeam despre expozitia Train of Ideas pornita din Hamburg, capitala verde a Europei anul acesta.

Ne-a atras atentia in primul rand denumirea fenomenului, destul de rezonanta ca sa vrem sa aflam la ce se refera. Definitia e destul de simpla: gradinaritul pamantului altei persoane, sau un domeniu public, fara permisiune.

Acum revine intrebarea: ne place sau nu conceptul? Adica, sigur ca ne place gradinaritul si inverzitul oraselor. Si cand mai vedem cum zone virane din orase incep sa infloreasca, ni se umple inima cu bucurie. Dar, totusi, ce nu e permis, nu e permis.

Guerilla Gardening-ul vrea intocmai sa atraga atentie ca exista inca multe spatii care suporta inverzire si multi entuziasti care sa se ocupe de asta. Aceasta forma proactiva de infrmusetare si transmitere de mesaj ecologic e des intalnita in Londra, Australia si alte 30 de tari, care se gasesc fie prin comunitati locale, fie prin intermediul site-ului www.guerillagardening.org
Noi credem ca daca cineva vrea panselute in fata blocului, ar trebui sa poate sa le aiba! Ori daca nu le planteaza primariile si unii oameni sadesc totusi, din proprie initiativa, nu putem sa ne suparam pe ei!

Pana la urma vorbim de gradinarit, nimic negativ la acest capitol!

Gradinariti cu placere! Ca doar e vara!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin