Omuletii Verzi » Blog Archive » Guma de mestecat nu-i buna pentru mediu

Guma de mestecat nu-i buna pentru mediu

Categoria : Eco Lifestyle, Reciclare, Uncategorized

Poate ca nu v-ati gandit niciodata din acest punct de vedere, dar va spunem noi, guma de mestecat este un dezastru pentru mediu.
Oricat de bine ne face la nervi uneori, cele peste 600.000 de tone de guma de mestecat consumate anual in lume au efecte negative asupra mediului. Ca sa nu mai le mai mentionam si pe cele asupra sanatatii.
Pentru ca este facuta din petrol, siropuri si coloranti artificiali, guma contine aproape o suta de chimicale ce pot provoca tulburari digestive si creste aciditatea, scrie neo-planete.com.
Insa, dupa ce o mestecam in medie vreun sfert de ora, cel mai adesea, o aruncam pe jos. Habar nu avem ca poate dura chiar si 5 ani pana aceasta se descompune, ceea ce o face foarte periculoasa pentru mediu.
Ca sa nu mai punem la socoteala si cat costa anual curatarea trotuarelor de guma. Londra, spre exemplu, cheltuieste an de an cate 6 milioane de euro pentru a dezlipi guma de pe strazi. Din pacate insa, in nu mai putin de doua saptamani, trotuarele redevin lipicioase.
Asa ca noi va propunem sa va ganditi de doua ori cand aruncati guma si daca nu aveti un cos de gunoi la indemana, poate o lipiti intr-un servetel pe care il aruncati ulterior.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin