Omuletii Verzi » Blog Archive » Hai la o plimbare in parc!

Hai la o plimbare in parc!

Categoria : Uncategorized

Viata urbana e, cu adevarat, o sursa de oboseala, iar asta se resimte, in primul rand, la nivelul creierului, care trebuie sa fie alert mai tot timpul.
Un studiu, citat de site-ul treehugger.com, arata ca o plimbare in parc este exact ceea ce ii trebuie creierului sa se relaxeze.
Revista Fast Company explica in felul urmator: pietonii sunt secatuiti de energie pentru ca trebuie sa fie mereu vigilenti la nebunia din jurul lor. Astfel, ei trebuie sa fie atenti la trafic, iar asta inseamna sa isi directioneze atentia mentala cand merg pe strada. Din acest motiv, creierul nu se poate relaxa.
Prin contrast, o plimbare in parc poate fi o sursa de relaxare, pentru ca traficul lipseste, iar spatiul verde favorizeaza o stare de echilibru.
Un studiu recent facut de scotieni vine sa confirme asta. Astfel, Universitatea din Edinburgh a publicat o cercetare realizata in urma monitorizarii activitatii creierului la 12 tineri sanatosi.
Acestia au mers pe jos prin diverse zone ale orasului Edinburgh, centrul istoric, un parc si o zona comerciala. Cei mai relaxati au fost, dupa cum va asteptati, cei care au mers prin parc.
De aceea noi va invitam sa puneti in aplicare rezultatele cercetarii si sa iesiti la o plimbare in parc. Sau macar sa va schimbati, din cand in cand, traseul spre birou si sa faceti cate o oprire intr-un parc.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin