Omuletii Verzi » Blog Archive » Hidratare plăcută

Hidratare plăcută

3

Categoria : Colectare selectiva, Colt Verde, Uncategorized

Că a venit vara nu e deloc o noutate. Că e cald de nu mai putem, o simţim cu toţii. Şi am auzit cu toţii de nenumărate ori, cât de important este să ne hidratăm. Apă, suc, ice-tea, toate au un mare punct comun: sunt ambalate! Iar dacă se întâmplă adesea să aveţi exces de ambalaj de băuturi, se întâmplă adesea să mergeţi cu ele la reciclat.

Dar înainte de asta, să vă spunem noi cum ne gândim să reducem consumul de PET-uri:

-          alegând un filtru de apă şi bând astfel direct de la „robinet”

-          cumpărând sticle la bidoane mari, cum sunt cele de 5 sau 6 litri

-          reutilizând PET-utile deja existente

Reutilizarea, că de fapt aici voiam să ajungem, este mai „eco” decât reciclarea. Dar în cazul PET-urilor, reumplerea lor pentru a bea de repetate ori din acelaşi recipient nu se recomandă, din cauza microbilor ce se adună. Se recomandă însă reutilizarea lor cu orice alt scop. Cum ar fi…  mobila! Scaune, lămpi sau perdele…din PET-uri.

Mai zăbovim o clipă asupra lămpii din mijloc, să va spunem că dacă folosiţi un bec economic pentru a o lumina, eliminaţi riscul ca PET-urile să se topească. Să nu uităm că becurile economice degajă mult mai puţină căldură decât becurile clasice şi astfel se pierde mult mai puţină energie. Şi peste ani şi ani, când becul economic se va arde, nu uitaţi să căutaţi un Colţ Verde, pentru a-l recicla!

Hidratare plăcută!

Comentarii (3)

Domnilor, aş întreba care e legătura între bec şi hidratare? Acele gânduri menite să reducă acest consum de PET-uri se referă numai la APA îmbuteliată. În plus, despre ce filtre este vorba? Dacă nu oferiţi o soluţie, mai bine faceţi economie de energie şi completaţi alte articole. În orice ţară civilizată, acest colţ verde vine la oameni.
Mi se pare îngrijorător faptul ca nu aveţi exprimări clare. Reutilizarea PET-urilor înseamnă în primul rând utilitatea pentru care a fost conceput, nu confecţionarea de lămpi. În plus, nu văd cum pot fi bidoanele mari o soluţie. Oamenii trebuie să cumpere cât consumă, nu mai mult. Deşi mulţi nu dăm importanţă avertismentelor, apa stătută nu se consumă dintr-un anume motiv. Mă indoiesc să îl cunoaşteţi, domni verzi…

Ionuţ,

Observăm că tare te-am ofensat cu nişte mici sfaturi menite să ne înverzească puţin zilele.

O simpla căutare pe internet a “filtrelor de apă” aduc o serie de soluţii, pe care nu dorim să le divulgăm în scris, pentru a nu face reclamă anumitor producători. Filtrele permit consumul de apă de robinet şi astfel se evită necesitatea de îmbuteliere, cel puţin în cazul familiilor care aleg această opţiune.

Sigur că, ideal ar fi, să refolosim un PET la nesfârşit cu scopul iniţial, dar acesta devine insalubru după o primă utilizare. Ele nu se refolosesc dintr-un anume motiv, cum nici apa stătută nu se bea, sau? Ori, ca apa să fie considerată stătută şi nepotabilă ia mai mult de cateva zile. Că altfel nu ar fi avut ce bea niciun expeditor pe mare şi n-am mai cunoaşte continente îndepărtate. Şi dacă apa la bidon consumă mai puţin material tip PET şi am tocmai demonstrat că suportă stocarea, de ce să nu alegem această variantă? Nu ştim alţii cum sunt, dar credem, că fiecare om consumă măcar 5 litri de apă pe săptămănă.

Cât despre Colţul Verde care în alte ţări vine la oameni, ai perfectă dreptate! Doar că acolo se ocupă de asta autorităţile. Si la noi, sâmbătă, de exemplu, ai fi putut preda deşeuri electrice sau electrocasnice la Marea Debarasare. Din faţa casei. Noi, în schimb, venim în ajutor celor care ratează astfel de evenimente şi le spunem unde să predea deşeurile în locaţii cu acces public. E greşit?

Dacă ţi se pare că aceste acţiuni ale Primăriei se întâmplă prea rar, ai dreptul să le trimiţi o scrisoare în acest sens.

Reciclare plăcută! Ne bucurăm că îţi arăţi interesul în ceea ce priveşte protecţia mediului! :) Numai bine !

Pana la urma, si re-utilizarea PET-ului ca veioza este o re-utilizare. Efectul final este acelasi: inlocuieste un abajur pentru a carui fabricare s-ar consuma resurse.

A, da….eu am folosit cativa ani doua vaze confectionate din sticle PET de doi litri, decorate foarte cool de un artist plastic. Chiar imi pare rau dupa ele!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin