Omuletii Verzi » Blog Archive » In fruntea tarii

In fruntea tarii

Categoria : Colectare selectiva, Eco Eveniment, Reciclare

Dragilor, ne-am trezit ieri cu o ploaie neprimitoare in vestul tarii. Adoram Timisoara, dar ploaia si norii nu ne lasau sa ne facem fotosinteza.
Dar cum noi supereroii avem un limbaj special, am vorbit deindata cu Omuletii Pufosi, care au parasit cerul cam pe cand ne indreptam noi spre Piata Unirii, in jur de ora 10.00.
Incarcati cu clorofil si cu un verde apretat, cum se cuvine, i-am intalnit la Cafe D’Arc, in cadrul unei conferinte de presa, pe edilii timisoreni, reprezentanti ai Primariei, in frunte cu domnul Viceprimar, pe prietenii nostri din presa si pe cei de la departamentul de Politie al Timisoarei.
Cu chef de joaca ne-am indreptat apoi spre cortul nostru din Piata Unirii. Pe drum, amuzati, am gasit o roaba si ne-am facut-o mijloc de transport. Nu am vrut sa deranjam, asa ca, dupa ce am inveselit cativa trecatori am lasat roaba la locul ei si ne-am vazut de ale noastre.

La cort am avut placerea sa dam peste prietenii nostri de la Umbrela Verde si am pus la cale o misiune cat se poate de eco ;) Ne-am pornit in gasca spre marile intersectii din oras. Invitati de un flyer (din hartie reciclata, desigur), soferii si copilotii au aruncat gunoaiele din masina direct in sacii special pregatiti de voluntarii Umbrela Verde. Este clar ca masina e direct legata de setea omului, pentru ca am adunat saci de pet-uri! Uitandu-ne la saci ne-am bucurat ca aceste deseuri nu au ajuns pe soselele nationale! Ce succes! Ne-au demonstrat timisorenii, ca ei nu arunca deseurile din masina, le pastreaza pana ajung la un cos de gunoi, sau pana le bate cineva in geam si le intinde un sac special prevazut :)

Incarcati de energie pozitiva ne-am amestecat cu trecatorii, am dansat in plina zi, i-am vazut razand, amuzand-se si ne-am pozat cat pentru vreo 2 albume foto! Chiar si porumbeii timisoreni ne-au apreciat prezenta si…nu stiu daca ne-au confundat cu verzii copacei ai orasului, dar nu se mai desprindeau de noi!

Cel mai “adorat” se pare, a fost astazi Muschiuletu’. Da, e unul dintre noi, verde ca muschiul padurii si solid ca un stejar! El a fost cel care a atras o albina. A fost intepat dureros, dar a suportat ca un adevarat supererou! ;)

Ne-am delectat pe drum si cu targul de carte Gaudeamus si apoi ne-am deconectat cu un concert de zile mari!!

Spre seara s-au concentrat timisorenii spre scena ce avea sa gazduiasca un concert, pe cat de poate de Simplu, pe atat de memorabil! Am dansat si ne-am jucat cu noii prieteni din vest, i-am invitat la concert, am urcat pe scena alaturi de MC si am mimat concertul ce avea sa urmeze. In deschidere, plini de succes, clujenii de la trupa Six au incalzit instrumentele. Si apoi a incendiat atmosfera Smiley cu gasca lui. Am aprobat cu totii din cap, din nou, ca un concert Simplu nu lasa lumea rece. Au simtit-o si cele cateva mii de spectatori care au cantat, au sarit si s-au distrat spre deliciul nostru!

Dupa o seara atat de energica ne-am trezit cu gandul la studentie…ne-am indreptat azi, de dimineata, spre Complexul Studentesc, si ne-am oprit din drum ca sa va scriem despre ziua de ieri.

Dar vom reveni curand, sa va spunem cum reactioneaza studentii din camine cand le batem la usa, si ce deseuri electrocasnice ne-au oferit spre reciclare.

Va invitam sa vedeti aici pozele din Timisoara!

Si, desigur, concertul SIMPLU :)

Timisoara e verde!! Voi?

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin