Omuletii Verzi » Blog Archive » Inundatiile din Europa, un efect al schimbarilor climatice

Inundatiile din Europa, un efect al schimbarilor climatice

Categoria : Uncategorized

Ultimele doua saptamani au fost pline de stiri alarmante despre ploi si inundatii prin orasele Europei Centrale, ca urmare a unor conditii meteo extreme.
Agentia Europeana pentru Mediu (EEA) estimeaza ca accentuarea conditiilor meteorologice de tip extrem este, de fapt, o consecinta a schimbarilor climatice prin care trece intreaga planeta.
In ultimele zile, parti din capitala Cehiei, precum si zone intinse din Austria si Germania au fost sub ape, din cauza ploilor torentiale.
Efectele au fost dezastruoase: cel putin 11 oameni au murit si au fost inregistrate numeroase pierderi materiale. Mai mult, peste 10.000 de oameni au fost evacuati din casele lor, in Germania.
Vestea proasta este ca meteorologii sustin ca inundatiile se vor extinde catre Slovacia si Ungaria in zilele urmatoare.
Mai mult, expertii EEA sustin ca lucrurile nu se vor opri aici. Astfel, un raport al agentiei arata ca pe termen lung (urmatoarele decenii) situatia este ingrijoratoare pentru ca inundatiile vor creste ca frecventa si intensitate, la fel si furtunile, precum si alte evenimente hidro-meteorologice.
Cauzele sunt clare, sustine agentia: schimbarile climatice.
De asemenea, in raport, analistii EEA estimeaza ca, din cauza cresterii demografice, tot mai multi oameni vor fi nevoiti sa locuiasca in zone posibil nesigure, predispuse dezastrelor naturale.
EEA solicita statelor membre UE sa finanteze mai multe proiecte de inginerie si infrastructura de mediu, pentru prevenirea consecintelor dezastrelor naturale.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin