Omuletii Verzi » Blog Archive » Inventia unor studenti: trotuarul din panouri solare

Inventia unor studenti: trotuarul din panouri solare

Categoria : Uncategorized

Universitatea George Washington, campusul Facultatii de Stiinta si Tehnologie. 2013. Aici a fost construit primul trotuar realizat exclusiv din panouri solare si care este complet utilizabil, dar si utilizat.
Ideea le-a apartinut unor studenti care au pus-o in practica si care, acum, se pot mandri ca pun piciorul pe un proiect pilot reusit.
Fireste, nu va ganditi ca este chiar un trotuar lung, e doar un experiment pentru a vedea daca solutia functioneaza.
Astfel, bucata de trotuar formata exclusiv din panouri solare are aproape 10 metri patrati si cuprinde 27 de panouri fotovoltaice pe care se poate calca.
Trotuarul se afla in zona publica a campusului, alaturi de un spalier solar, ambele parte dintr-un proiect al universitatii, numit „Solar Walk” si realizat de studenti.
Panourile sunt semi-transparente si au o capacitate maxima de 400 de wati si sunt concepute sa alimenteze 450 de leduri menite sa ilumineze bucata respectiva de trotuar dupa lasarea intunericului.
Panourile solare au fost realizate de firma Onyx Solar, nu sunt alunecoase si sunt capabile sa sustina un trafic normal de pietoni. La capatul aleii solare este instalat un spalier solar, realizat de Studio39 Landscape Architecture, care alimenteaza cu energie o sala din campus, numita Innovation Hall (unde sunt expuse diverse inventii).

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin