Omuletii Verzi » Blog Archive » Japonezii au creat panoul solar mai subtire ca un iPhone 5

Japonezii au creat panoul solar mai subtire ca un iPhone 5

1

Categoria : Uncategorized

Japonezii de la Solar Frontier produc module fotovoltaice pentru uz casnic, asa cum sunt si panourile solare folosite pe acoperisurile caselor.
Cel mai nou model se numeste Solacis neo si este mai subtire decat un iPhone 5. Asa cum este firesc, desi e mai subtire decat un iPhone 5, panoul este mai mare si mai greu, cantarind cu totul opt kilograme.
Dar, in clipa in care este instalat pe acoperis noul model de panou solar este mult mai usor si nu apasa pe structura acoperisului. In plus, asta il face si mai putin vizibil.
Chiar daca este mult mai subtire decat un clasic panou solar, la nivel de eficienta acest model este la fel de bun ca un model mai gros. Japonezii, insa, lucreaza la o versiune cu eficienta sporita.
Productia de masa a acestui tip de panou solar va incepe in octombrie, iar producatorii anunta ca pretul lui va fi unul accesibil pentru ca reducerea grosimii nu face decat sa il faca mai ieftin.

Comentarii (1)

Vorbim despre tehnologie ca despre painea dospita. Exista o fisa tehnica , dragi oameni verzi, iar acolo gasiti si voi date exacte referitoare la ce face aceasta placa neagra de grosime neinteresanta !

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin