Omuletii Verzi » Blog Archive » Jocul de-a padurea virtuala

Jocul de-a padurea virtuala

Categoria : Eco Eveniment, EcoTendinte, Green Care, Reciclare

A  aparut prima aplicatie de telefon mobil care incurajeaza utilizatorii sa gaseasca si sa inregistreze copaci, sa isi creeze un spatiu verde virtual intr-un joc si sa foloseasca, drept moneda de schimb, frunzele.

Jocul se numeste„Forest” si a fost creat de catre Jason Linder si Wendy Ju, de la Colegiul de Arte din San Francisco (California, SUA).

Aplicatia va fi prezentata in cadrul conferintei Computer-Human Interaction (CHI) care are loc in luna mai a acestui an in Austin (Texas).

Cei doi creatori sustin ca obiectivul lor este, dincolo de a oferi o aplicatie noua si interesanta, de a vedea daca un joc virtual poate avea un efect util, vizibil, asupra lumii fizice inconjuratoare.

Cei doi spera ca utilizarea aplicatiei sa ajute la transformarea oraselor lumii in zone mai verzi, in spatii sustenabile.

 

Aplicatia permite, practic, crearea unei paduri virtuale, prin inregistrarea, cu telefonul mobil, a copacilor gasiti pe strada, in oras, in cartier sau prin parcuri.

Padurea creste cu fiecare copac inregistrat, nu doar ca numar, ci si ca diversitate a speciilor.

Copacul, odata inregistrat, poate fi urmarit prin ciclul sau de viata, iar schimbarea „statusului” acestuia, spre exemplu, poate aduce utilizatorului un credit in frunze, care permite „cumpararea” de seminte pentru plantarea altor copaci.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin