Omuletii Verzi » Blog Archive » Jocurile Olimpice de la Londra merg pe energie alternativa

Jocurile Olimpice de la Londra merg pe energie alternativa

Categoria : Eco Eveniment, Eco Lifestyle, Eco VIP, Eco World Wide, Ecologie, EcoTendinte, Green Care

Utilizarea energiilor alternative, conservarea apei si reciclare. Acestia sunt cei trei piloni pe care se vor desfasura Jocurile Olimpice de la Londra, care stau sub semnul sustenabilitatii.

Energia electrica si termica pentru stadionul olimpic sunt produse in centrale speciale ale Autoritatii pentru Construirea Parcului Olimpic, care au emisii de carbon cu 20% mai mici decat centralele clasice.

Tehnologiile de productie combinata a energiei electrice si termice sunt mai eficiente decat folosirea unor sisteme separate, contribuind astfel la reducerea emisiilor generate de productia de energie.

Folosirea acestei tehnologii reduce cantitatea de CO2 trimisa in atmosfera cu 13.000 de tone. Aceasta cantitate de gaze cu efect de sera economisita reprezinta echivalentul emisiilor anuale de CO2 produse de aproximativ 6.500 de automobile din UE.

Centrele energetice sunt prevazute cu unitati de cogenerare Jenbacher, puse la dispozitie de firma General Electric.

Centrele energetice ale Olimpiadei vor alimenta Londra timp de 40 de ani

Primul centru energetic, prevazut cu doua module de cogenerare J620 pe baza de gaze naturale de la GE, functioneaza in zona de dezvoltare Stratford City si va sustine diverse activitati din Parcul Olimpic, precum si re-dezvoltarea comerciala din estul Londrei.

Cel de-al doilea centru energetic este situat in Kings Yard, la limita vestica a Parcului Olimpic. Sistemul de cogenerare J620 va produce energie termica pentru bazinele de inot ale Centrului Acvatic si alte locatii, prin reteaua de termoficare a Parcului Olimpic.

De asemenea, unitatea din Kings Yard va furniza energie electrica si termica pentru locuintele si cladirile din zona.

Ambele centre energetice vor fi dotate cu cazane care folosesc gazele naturale ca materie prima pentru productia de energie termica suplimentara, in vederea acoperirii necesarului din perioadele de varf.

In total, General Electric a livrat peste 800 de motoare Jenbacher pentru proiecte energetice in Marea Britanie, reprezentand aproximativ 8% din flota Jenbacher instalata de GE la nivel global.

 

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin