Omuletii Verzi » Blog Archive » Mare debarasare 3 si 4 decembrie

Mare debarasare 3 si 4 decembrie

Categoria : Colectare selectiva, DEEE, Eco Eveniment, Reciclare

Se anunta o mare miscare nationala de debarasare in acest sfarsit de saptamana. Initiata de Ministerul Mediului si Padurilor, Marea Debrasare ia drumurile oraselor, comunelor si satelor din tara pentru a scapa lumea de deseuri. De care deseuri? DEEE, adica deseuri electrice, electronice, electrocasnice. Cam orice e stricat prin casa si a functionat candva cu curent electric poate fi scos in fata casei si predat catre reciclare.

Romanii au o norma de reciclare anuala de 4kg de deseuri pe cap de locuitor, din care reusesc sa colecteze abia un sfert, adica puţin peste 1 kg. Asta inseamna ca unele garaje, pivnite sau balcoane gazduiesc televizoare alb negru, aparate de pick-up la care le lipseste acul de vreo 20 de ani, radiatoare tinute departe de prize pentru ca ar consuma prea mult curent. Unele sertare sigur mai ascund telefoane care nu mai au corespondent pe piata de cativa ani, incărcătoare cu mufe nefolositoare si telecomenzi de la televizoarele din debara. Toate acestea si orice alt exemplu de aparatura veche trebuie sa gaseasca drumul reciclarii. Cel mai simplu azi si maine.
Vineri, 3 decembrie, si sambătă, 4 decembrie nu mai stati pe ganduri si debarasati!
Lista caravanei cu localităţi şi ore la care se vor colecta DEEE-urile o veti gasi aici
Responsabilii pentru această frumoasă miscare sunt: Asociatia ECO TIC, Asociatia ENVIRON, Asociatia RECOLAMP, Asociatia Romană pentru Reciclare – ROREC, S.C.CCR Logistics System RO S.R.L, S.C. GREENWEE International S.R.L., S.C. Gremlin Computer, S.R.L., REMATHOLDING, STENA DTM. Ei toti si-au unit puterile cu Ministerul Mediului si Padurilor pentru a elibera casele romanilor de deseurile nefolositoare.

Faceti loc noii tehnologii.
Debarasare plăcută!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin