Omuletii Verzi » Blog Archive » Marea Britanie vrea sa capteze dioxidul de carbon

Marea Britanie vrea sa capteze dioxidul de carbon

Categoria : Eco World Wide, EcoTendinte, Green Care

Executivul londonez este asteptat sa prezinte un nou plan de a face centralele energetice mai prietenoase cu mediul, printr-un proiect in valoare de un miliard de lire sterline, dedicat captarii carbonului, scrie BBC.

Pentru a doua oara in ultimii cinci ani, Guvernul londonez va aloca un miliard de lire sterline intr-un proiect dedicat captarii carbonului, cu scopul de a „inverzi” centralele energetice.

O incercare anterioara e esuat pentru ca noua dintre competitorii care au venit cu proiecte s-au retras din cursa, majoritatea invocand costuri prea mari.

Cunoscuta ca tehnica de captare si depozitare a carbonului, metoda are ca obiectiv impiedicarea eliberarii dioxidului de carbon (CO2) in atmosfera. CO2 este unul dintre cele mai nocive gaze cu efect de sera.

Miza strategiei este sa creeze cadrul in care sa poata fi implementata o metoda de a arde combustibili fosili, ca gazul si carbunele, fara a elimina, insa, in atmosfera particule de dioxid de carbon. In loc sa fie impins in aer, dioxidul de carbon ar urma sa fie captat si stocat in spatii de depozitare special create pe fundul Marii Nordului, unde functionau, in urma cu cateva decenii, sonde petroliere.

 

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin