Omuletii Verzi » Blog Archive » Modelul german: investitia in regenerabil

Modelul german: investitia in regenerabil

Categoria : Colectare selectiva, DEEE, Eco Lifestyle, Green Care

Germania are un plan pentru investitii de 20 de miliarde de euro in reteaua de transport a energiei, parte a procesului de renuntare la energia nucleara si inlocuirea acesteia cu productie din surse regenerabile.

Pana in anul 2022, in Germania  vor fi construiti 4.000 mii de kilometri de noi linii electrice, care vor folosi la distribuirea energiei din surse regenerabile, potrivit planului prezentat, informeaza Reuters.

Romania este una dintre cele mai atractive destinatii pentru investitorii din energia verde, mai ales ca in ultima perioada investitiile in eoliene si energie solara sunt pe val.

Calculele facute de analistii de la Ernst&Young plaseaza Romania inaintea Poloniei si Irlandei in productia de energie regenerabila in primele trei luni ale anului.

Desi favorita este energia eoliana, din spate vine puternic si cea solara. Amandoua au, insa, un cost: romanii ar trebui sa plateasca lunar cu opt procente mai mult la curent pentru sprijinul acordat productiei autohnone de energie verde.

Energia eoliana a atras, in doi ani, investitii de peste 1,5 miliarde de euro. Rezultatul este ca Romania produce de aproape 90 de ori mai multa energie eoliana decat in 2009.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin