Omuletii Verzi » Blog Archive Page 2 « » Mosul EcoZurliu si Omuletii Verzi

Mosul EcoZurliu si Omuletii Verzi

Categoria : Colt Verde, Eco Eveniment, Eco VIP, Evenimente, Galerie foto, Reciclare

Mos EcoZurliu este fratele geaman al lui Mos Craciun. S-a nascut acum multe sute de ani, nimeni nu mai stie cand si unde. Este un batranel bland si vesel care iubeşte copiii si natura, insa se intristeaza atunci cand oamenii mari nu au grija de mediul in care traiesc, nu il respectă si nu il conserva.
Dar Mos Eco stie ca oamenii au puterea de a se schimba si atunci porneste, in fiecare an, cu sacul in spate, pentru a-i invata pe cei mici si pe cei mari de ce este important sa protejeze mediul. Iar pe cei mai cuminti si ascultatori, Mos Eco ii tine minte si ii prezinta cu drag Omuletilor Verzi, prietenii sai de suflet.
Anul acesta, Mos Eco, insotit de Omuletii Verzi si spiridusi, energizati de RadioZu si Recolamp, viziteaza Romania si o provoaca, in prag de sarbatori, la o actiune de mediu. Mosul ii asteapta pe toti iubitorii Pamantului sa aducă multe becuri arse in Colturile Verzi, pe care le va pastori timp de două saptamani.
Mosul EcoZurliu a facut prima oprire in Romania la Ministerul Mediului si Padurilor, unde alaturi de spiridusi si de noi, Omuletii Verzi, a intampinat copiii. Mosul le-a oferit micutilor cadouri, le-a vorbit despre mediu si impreuna cu noi si spiridusii sai, Mosul i-a invitat pe copii sa participe la joculete tematice, prin intermediul carora micutii au invatat si mai mutle despre colectare si reciclare. Bucuria copiilor a cuprins intregul loc, iar Ministerul rasuna “e-co-zur-liu, e-co-zur-liu, e-co-zur-liu
Pentru a-si arata recunostita fata de Mos EcoZurliu si intreaga audienta, copiii au prezentat audientei un mic spectacol.

Apoi, Mosul Eco si Omuletii Verzi i-au invitat pe micuti in sala de Conferinte a Ministerului Mediului si Padurilor, unde s-au intalnit cu dl. Minsitru Laszlo Borbely si reprezentarii Recolamp.
Domnul Ministru le-a vorbit copiilor despre cat de importanta este colectarea selectiva si cat de mult conteaza ca fiecare dintre noi sa avem un comportament responsabil si sa recicleze, iar toate aceste lucruri se pot face cu ajutorul Omuletilor Verzi si a Mosului EcoZurliu.

Dupa ce Mosul EcoZurliu i-a inmanat domnului Ministru o diploma, impreuna cu acesta si Omuletii verzi i-a invitat pe copii in afara salii de conferinte, pt a le prezenta Colturile Verzi. Dupa toate aceastea, Ministrul, impreuna cu Mos EcoZurliu, spiridusul, copiii  si noi am pornit sa cautam prin birouri deseuri din surse de lumina si sa le aducem apoi in Colturile Verzi.

Multumim domnului Ministru pentru gazduire, dar mai ales Mosului EcoZurliu si celor care ii dau energie, Recolamp si RadioZu pt ca de sarbatori sunt alaturi de copii si ii invata pe ei si pe parinti cat de importante sunt reciclarea, colectarea selectiva si conduita civica si responsabila

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin