Omuletii Verzi » Blog Archive » Motiv de bucurie in Marea Britanie: s-au intors vidrele!

Motiv de bucurie in Marea Britanie: s-au intors vidrele!

Categoria : Biodiversitate, Eco World Wide

Ecologistii britanici au motiv de sarbatoare: s-au intors vidrele, ceea ce indica faptul ca apele din rauri au ajuns la cel mai putin poluat nivel din ultimii 20 de ani, potrivit reprezentantilor Agentiei de Mediu, scrie Guardian.

O specie pe cale de disparitie, vidra a reusit sa inoate inapoi in Marea Britanie, spun specialistii in mediu. Doua vidre au fost recent observate construindu-si vizuina pe malurile raurilor Medway si Eden din Kent. Autoritatile de mediu se temeau ca nu vor mai vedea vidre in zona pentru cel putin 10 ani, din cauza apelor poluate. Alastair Driver, director de conservare in cadrul Agentiei de Mediu, sustine ca intoarcerea vidrelor este un semn cert ca programele de conservare a speciei incep sa aiba succes.

Acestea au reaparut in locuri din care disparusera odata cu revolutia industriala, cum ar fi Bristol, Birmingham si Manchester. Specia a fost puternic afectata din cauza vanatorii si a folosirii pesticidelor in industrie care apoi ajungeau in apa. In 1978, autoritatile au interzis vanatoarea de vidre. Marea problema a speciei ramane insa incetineala cu care se reproduce, vidrele putand avea pui de cel mult doua ori in timpul vietii.

Totusi, reaparitia vidrelor nu ii incanta pe toti ecologistii. Unii sustin ca specia devasteaza comunitatile de pesti, multi crescatori fiind nevoiti sa ridice garduri pentru a le tine la distanta.

Comentariile sunt inchise.

Premium Wordpress Plugin