Omuletii Verzi » Blog Archive » Muzeul Deseurilor – deschis oficial la Afi Palace

Muzeul Deseurilor – deschis oficial la Afi Palace

2

Categoria : Colectare selectiva, Eco Eveniment, Reciclare

Ieri, pmuzeul deseurilor afi palacee 23 noiembrie, in prezenta Ministrului Mediului, Laszlo Borbely, a avut loc  inaugurarea primului Muzeu al Deseurilor din Europa.  Localizat in Afi Palace Cotroceni, muzeul expune cele mai uzuale 13 categorii de deseuri urbane si fluxul de gestiune al acestora. In cadrul muzeului sunt prezentate de la deseurile cele mai des intalnite, cum sunt cele provenite din ambalaje de hartie si carton, plastic, metal si sticla, la DEEE si deseuri provenite din surse de lumina arse si baterii. De asemenea, vizitatorii pot vedea si care sunt deseurile biodegradabile dar si cele periculoase, ce presupune co-incinerare sau care sunt serviciile de colectare selectiva si se pot informa cu privire la ciclul de reciclare a fiecarui tip de resursa si mai ales cat de importanta este colectarea selectiva.

Printre atractiile Muzeului Deseurilor se regasesc: zona de colectare selectiva a ambalajelor, zona de colectare selectiva a DEEE-urilor ( inclusiv surse de lumina arse si baterii), zona speciala de curs pentru elevii claselor I –VIII, zona de prezentare a portalului. Au fos prezenti si elevi care au fost incurajati de mai vecehea noastra cunostinta, Dl. Ministru Borbely sa adopte un comportament responsabil si sa acorde o mare importanta reciclarii. Ministrul a petrecut ceva timp alturi de noi si micuti, facand poze si raspunzand la toate intrebarile audientei.

Fireste ca noi sustinem acest evenimente si indrumam mereu catre educarea publicului de toate varstele, dar mai ales a celor mici in a adopta un comportament responsabil fata de mediul care ne inconjoara. Invitam cadrele didactice, dar si parintii si bunici sa aduca copiii la Muzeul Deseurilor, pentru ca o conduita responsabila este usor de format la o varsta frageda, iar micutii vor afla despre importanta reciclarii si a reutilizarii resurselor inca din primii ani.

In plus de asta, Muzeul e la Mall, un loc in care se stie ca romanii isi petrec mare parte din timpul liber. Asa ca dragi parinti, cand mergeti la cumparaturi prin Afi, alocati si cateva momente pentru acest Muzeu al Deseurilor.

Trebuie sa mentionam si partenerii institutionali si sponsorii care au colaborat la crearea acestui spatiu al trezirii la realitate si la indispensabilul angajament civic: Ministerul Mediului şi Padurilor, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucureşti,  Ecotic, Recolamp, Eco Rom Ambalaje, Environ, GreenWeee, Alianţa pentru Colectare Selectivă, Hellenic Coca-Cola.

Juranlistii de la Antena 3 au prezentat si ei pe larg acest eveniment. Prezentarea lor pe larg o veti gasi aici

Comentarii (2)

[...] treceti pe la Afi in Cotroceni, vizitati si Muzeul Deseurilor, primul de acest gen din Europa. [...]

[...] evenimente care ne-au placut mai mult decat altele. La nivel de Bucuresti ne-a placut foarte mult Muzeul Deseurilor inaugurat de curand in Afi Palace Cotroceni. Drumul deseurilor explicat in primul muzeu de acest fel [...]

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin