Omuletii Verzi » Blog Archive » Muzeul deşeurilor

Muzeul deşeurilor

Categoria : Colectare selectiva, EcoTendinte, Evenimente, Reciclare

Se tot vorbeşte despre gestiunea deşeurilor, de la drumul deşeului până la reciclare şi despre toate tipurile diferite de deşeuri care se colectează selectiv. Dar de acum se va şi arăta concret acest lucru!

La 1 noiembrie se deschide în Bucureşti un muzeu dedicat gestiunii şi colectării selective a deşeurilor.  România care este codaşă la acest capitol la nivelul  Uniunii Europene, va fi şi prima ţară de pe continent care va găzdui un muzeu de acest gen.
Iniţiativa aparţine Asociaţiei Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă (CEDD) şi Ministerului Mediului şi Pădurilor, cu ajutorul AFI Palace Cotroceni. Pe lângă unele zone dedicate fluxurilor de deşeuri, muzeul va prelua şi partea educativă pe care noi o susţinem în mod special: cursuri pe subiect pentru elevii claselor I-VIII.

„ Una dintre atracţii va fi “Traseul Deşeurilor” – o zonă delimitată de un gard de panouri printate, în lungime de 60 m, traseu ce va prezenta istoria tuturor fluxurilor de deşeuri, din momentul în care decidem că ne debarasăm de ele şi până la tratare, reciclare, valorificare sau eliminare final ă, potrivit unui comunicat CEDD.” (sursa: www.evz.ro)

Aşadar combinaţi shopping-ul sau plimbările din zona Cotroceni cu o vizită a acestui nou muzeu, deasupra magazinului Real.  Să ne spuneţi şi nouă dacă v-a plăcut.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin