Omuletii Verzi » Blog Archive » Ne place apa pură

Ne place apa pură

1

Categoria : Dezastru ecologic

Ne-am întristat destul de tare zilele trecute când am aflat de dezastrul ecologic din Ungaria, mai ales că mai răsună încă ecoul dezastrului din Golful Mexicului, această aşa zisa ciumă a petrolului aşa cum a fost ea intitulată la unele posturi de televiziune internaţională.

Dezastrul din Ungaria, mult mai aproape de noi, se referă la spargerea unui bazin care capta reziduuri chimice, spargere în urmă căreia s-au vărsat în ape 600 .000 de metri cub de deseuri, poluând râul din imediata apropiere. Apa conţine acum un nivel ridicat de substanţe toxice care o face nepotabila pentru cetăţenii din jur, care au fost parţial evacuaţi.
Încă nu a fost afectată Dunărea şi se speră că acest lucru va fi evitat.
Din păcate, prin activitatea omului şi nu numai, se vor întâmplă mereu accidente care poluează mediul înconjurător. Aceste lucruri sunt uneori imprevizibile şi de neoprit, de aceea este atât de important să
intervenim atunci când poluarea se poate evita foarte uşor. Trebuie ca fiecare dintre noi să se asigure că apele rămân curate. Asta înseamnă inclusiv să fim atenţi cu deşeurile menajere pe care le băgam în circuitul râurilor direct de la noi de acasă, adică deşeuri periculoase care în unele case iau calea chiuvetei sau a closetului : ulei de gătit, mucuri de ţigară, detergenţi chimici etc. Dacă nu evităm ca aceste substanţe să ajungă în ape, suntem responsabili de micul nostru dezastru ecologic în fiecare zi.

Să oprim din timp, aşadar, poluarea apelor ca nu cumva vreodată celebrul cântec românesc să sune
pete ani « Apa trece, pet-urile rămân »

Comentarii (1)

M-a ingrozit ce s-a intamplat in Ungaria.
Dar si mai ingrozita am fost cand am auzit ca avem propriul bazin de deseuri similare in Tulcea. Nu stiu precis unde. dar proximitatea cu Delta mi-a dat fiori. Stirea a trecut oarecum neobservata sau mai bine zis nedocumentata.
Ar trebui sa zabovim mai mult si sa ne asiguram ca sunt doar spaime si ca, probabilitatea sa pierdem Delta ,tine de vise rele.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin