Omuletii Verzi » Blog Archive » Ne pregatim sa stingem lumina

Ne pregatim sa stingem lumina

Categoria : Eco Lifestyle, Ecologie, Ora Pamantului, Uncategorized

Pana acum 20 de orase din Romania s-au alaturat provocarii lansate de WWF de a stinge lumina timp de o ora, la finalul lunii martie, pentru a atrage atentia asupra nevoii construirii unei strategii pe termen mediu si lung, in favoarea naturii.

Astfel, primariile din Adjud, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Giurgiu, Iasi, Mizil, Panciu, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Roman, Sighisoara, Slobozia, Suceava si Timisoara au promis ca vor stinge lumina in institutiile publice timp de o ora in ultima zi a lunii martie. Mai mult, municipalitatile respective isi iau angajamentul ca vor da mai multa atentie proiectelor si initiativelor de protectie a mediului.

De asemenea, aceste orase se vor afla si intr-o competitie pentru titlul de Capitala Earth Hour a Romaniei, iar diferenta nu o va face doar efortul autoritatilor, ci si participarea locuitorilor, care sunt provocati nu numai sa stinga lumina, ci si sa stranga cat mai multe PET-uri si sa le aduca intr-un anumit punct al orasului. Municipiul cu cea mai mare cantitate de PET-uri colectate va fi desemnat Capitala Earth Hour Romania 2012.

Ideea campaniei Ora Pamantului de anul acesta este de a-i impulsiona pe oameni nu numai sa stinga lumina si sa recicleze,dar si sa promoveze un tip de comportament responsabil cu mediul,mai ales in mediile virtuale in care sunt activi. Asta si pentru ca evolutia spectaculoasa pe care a cunoscut-o miscarea, de la prima editie din 2007 cu un singur oras participant (Sydney) si pana in prezent, cu o participare de peste 5.200 de orase din 135 de tari, a demonstrat ca 1.8 miliarde de oameni din intreaga lume vor sa faca ceva concret pentru mediul inconjurator.

 

 

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin