Omuletii Verzi » Blog Archive » Nevertebratele in pericol de disparitie

Nevertebratele in pericol de disparitie

Categoria : Biodiversitate, Dezastru ecologic, Eco Eveniment, Eco Lifestyle, Eco World Wide, Ecologie

O cincime dintre animalele fara coloana vertebrala sunt in pericol de disparitie, spun oamenii de stiinta.

Iar avertismentul este de luat in seama in conditiile in care 80% din speciile lumii sunt nevertebrate.

Cercetând peste 12.000 de specii aflate in pericol, biologii au ajuns la concluzia ca cele care traiesc in ape de rauri se confrunta cu cel mai ridicat risc de disparitie.

Un raport recent realizat de cercetatorii Societatii Zoologice din Londra si publicat de BBC News arata ca principalii factori care afecteaza speciile nevertebrate sunt presiunile umane si cresterea temperaturilor pe planeta.

Concluziile studiului realizat de ei sunt cu atat mai ingrijoratoare cu cat insasi viata oamenilor depinde de existenta nevertebratelor.

Majoritatea speciilor care traiesc in rauri sunt nevertebrate care cuprind molustele si insectele.

Pe lista de specii aflate in pericol intocmita de Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii se afla 131 de specii considerate disparute si alte 35% amenintate.

Potrivit studiului, speciile din apele curgatoare sunt afectate de poluare, de sistemele de canalizare industriale si mai ales de deseurile industriale.

Speciile nevertebrate de apa au de suferit si de pe urma cresterii nivelului PH-ului din oceane, ca efect al cresterii cantitatii de dioxid de carbon din atmosfera.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin