Omuletii Verzi » Blog Archive » Nevoia de reciclare

Nevoia de reciclare

Categoria : Colectare selectiva, Colt Verde, EcoTendinte, Reciclare

Stiati ca…

  • 1 copil nou nascut din 6 este expus unui nivel de mercur atat de ridicat incat exista un risc major ca acesta sa dezvolte dizabilitati de invatare si pierderi de memorie de termen scurt, afectand astfel nivelui IQ.
  • Mercurul dintr-o lampa fluorescenta poate polua 23.000 litri de apa, aceasta atingand un nivel de poluare mult sub cel admis pentru a fi potabila.
  • 100 de lampi fluorescente contin 4 grame de mercur, dar doar 1 lingurita de mercur polueaza pentru totdeauna un lac de dimensiunea a 20 de acri.
  • O femeie insarcinata care consuma peste infestat va transmite fatului cantitatea de mercur.
  • Mercurul este neurotoxic afectand creierul si buna functionare a rinichilor. Inhalarea vaporilor de mercur cauzeaza probleme precum inabilitatea de a coordona miscarile corpului, pierderea auzului si al vederii.

    *conform IAER (International Association of Electronics Recycles)

Mercurul nu se emana in atmosfera direct din utilizarea unei surse de iluminat. Chiar si atunci cand sunt realizate lampile, mercurul este captat de catre filtrele folosite in procesul de fabricatie. Singura posibilitate prin care mercurul din lampi poate ajunge in atmosfera este atunci cand acestea se sparg. Acest lucru se intampla atunci cand sunt aruncate la gunoi.


Ca sa evitam toate acestea, predati becurile arse si neoanele la un Colt Verde.

Reciclati!

Multumim!Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin