Omuletii Verzi » Blog Archive » Ni se pregateste o piata unica europeana pentru produsele eco

Ni se pregateste o piata unica europeana pentru produsele eco

Categoria : Uncategorized

Comisia Europeana si-a propus crearea unei piete unice pentru produse ecologice, insotita de recomandari despre maniera in care trebuie oferite informatiile privind impactul produselor asupra mediului, pentru a castiga, astfel, increderea consumatorilor de toate tipurile.
Executivul european transmite intr-un comunicat de presa ca este esential sa putem recunoaste produsele care au fost realizate cu un impact minim asupra mediului, fara chimicale, si care sunt bune pentru sanatatea consumatorilor.
Majoritatea celor care pun pe piata produse ecologice se confrunta cu o mare problema in promovarea lor, mai ales ca exista si produse etichetate drept ecologice, dar care de fapt nu sunt.
E nevoie, astfel, de cateva standarde de redare a informatiilor de pe ambalaje care sa le confere consumatorilor sentimentul de incredere cand fac alegeri la raft.
Conform ultimului sondaj Eurobarometru despre produsele ecologice, 48% dintre consumatorii europeni sunt derutati de fluxul de informatii pe care le primesc referitoare la impactul asupra mediului.
Astfel, Comisia vrea sa introduca un model unitar de comunicare a informatiilor privind impactul asupra mediului. Ideea este sustinuta de mai multe federatii industriale care pledeaza pentru o metoda paneuropeana, aplicabila in fiecare stat.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin