Omuletii Verzi » Blog Archive » Noi angajamente europene de reducere a emisiilor

Noi angajamente europene de reducere a emisiilor

Categoria : Uncategorized

Uniunea Europeana are ca obiectiv sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 40% pana in 2030, in comparatie cu nivelul din 1990.
Aceasta este cea mai ambitioasa tinta din lume de reducere a emisiilor.
De asemenea, un alt obiectiv al Uniunii Europene este ca pana in 2030, 27% din energia folosita in cadrul comunitatii europene sa fie din surse regenerabile.
UE este prima care stabileste tinte de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, cu un an inaintea unei intalniri cheie pe tema reducerii emisiilor, care va avea loc la Paris, in 2015.
Avand pretentia ca UE e lider in abordarea problemelor care tin de schimbarile climatice, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, sustine ca programul este ambitios, dar este destinat tuturor europenilor.
Multe voci, insa, vad ca nerealista tinta de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera cu 40%, considerand ca o tinta de 30% s-ar fi tradus in oportunitati care ar fi permis crearea a 560.000 de locuri de munca.
Pe de alta parte, tinta 27% energie din surse regenerabile este foarte realista si fezabila, mai ales ca Germania – cea mai mare economie a Uniunii Europene – implementeaza o ampla strategie de folosire a surselor regenerabile si de inchidere a celor nucleare.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin