Omuletii Verzi » Blog Archive » O idee care ne place

O idee care ne place

Categoria : Eco Eveniment, Eco Lifestyle, Eco VIP, Green Care, Green VIP, Natura, Reciclare

Peste 20 de companii si institutii din Franta platesc oameni sa mearga cu bicicleta la serviciu. Totul face parte dintr-un experiment fara precedent, care va dura sase luni si isi propune sa stimuleze mersul cu bicicleta.

In total e vorba de peste 10.000 de angajati care vor primi 25 de eurocenti pe kilometru pentru a  circula cu bicicleta, relateaza TreeHugger.

Franta nu este prima tara europeana care incearca acest sistem: Danemarca, Germania, Olanda, Belgia si Marea Britanie au, deja, o varietate de “scheme” care implica incurajarea mersului la munca cu bicicleta, cu scopul de a reduce poluarea, de a imbunatati sanatatea populatiei si de a reduce consumul de combustibili fosili.

Scopul experimentului este de a impulsiona naveta cu bicicleta la locul de munca pana la 50%, de la nivelul actual de 2,4%. In Belgia, spre exemplu, recompensele pentru mersul cu bicicleta au reusit sa ajute la folosirea acestui mijloc de transport in aproape toate tipurile de naveta, pana la 8%.

Insa, locul intai in lista este detinut de Olanda, unde 25% din toate tipurile de naveta se fac cu bicicleta. Oficialii francezii spera ca experimentul initiat si in acest stat sa fie un succes, dupa cele sase luni de test si sa devina, apoi, un program permanent.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin